Rabu, 24 November 2010

Streaming Sporting Braga vs Arsenal

I don't think tonight game can watch live from Astro (as usual, sigh!) but for those who want to stream, just follow this link.


Selasa, 23 November 2010

Arsenal EPL 2010/11 Highlights (Till Now) for Download

Gameweek 1: Liverpool vs Arsenal [HERE]

Gameweek 2: Arsenal vs Blackpool [HERE]

Gameweek 3: Blackburn Rovers vs Arsenal [HERE]

Gameweek 4: Arsenal vs Bolton Wanderers [HERE]

Gameweek 5: Sunderland vs Arsenal [HERE]

Gameweek 6: Arsenal vs West Brom [HERE]

Gameweek 7: Chelsea vs Arsenal [HERE]

Gameweek 8: Arsenal vs Birmingham City [HERE]

Gameweek 9: Manchester City vs Arsenal [HERE]

Gameweek 10: Arsenal vs West Ham [HERE]

Gameweek 11: Arsenal vs Newcastle United [HERE]

Gameweek 12: Wolverhampton vs Arsenal [HERE]

Gameweek 13: Everton vs Arsenal [HERE]

Gameweek 14: Arsenal vs Tottenham [HERE]

Not Gone Enough

"Down but too much times to go on top"

Maaf aku kurang spend masa dekat blog ni dah agak lama. Mungkin itu term terbaik untuk hujung minggu lepas. Dua gol di separuh masa pertama tidak cukup untuk meletakkan Arsenal di puncak liga sebelum Spurds kembali menolak 3 mata berharga kita di Emirates. Aku hairan, sesiapa saja yang menyokong Arsenal pasti hairan.

Sememangnya Arsenal agak struggle sekarang ini untuk mendapatkan 3 mata di Emirates untuk aksi liga. Sebelum ini kita amat sukar menewaskan West Ham dan Birmingham maka tidak hairan aksi menentang Newcastle dan West Brom amat mengecewakan. Yang mengecewakan adalah aksi hujung minggu lepas, bayangkan dua gol di hadapan di separuh masa pertama, kita pastinya melihat game ini sebagai permulaan kembali melakukan unbeaten kepada Spurds dan pastinya bakal menambahkan gol di separuh masa kedua lagi.

Ini lah Arsenal sekarang, penuh dengan kejutan. Jika dahulu, 2 gol tu sememangnya selamat tetapi sekarang masih timbul rasa was-was. Aku bagaikan merasakan sesuatu sewaktu Spurds mendapatkan gol awal di separuh masa kedua dan menjangkakan scoreline game ini pastinya bergol-gol tetapi masih di pihak Arsenal tapi jangkaan aku meleset sama sekali.

Perkara dah lepas, belajar dari kesilapan, entah berapa kali akan berulang, harap dijauhkan. Jadi aksi menentang Braga awal pagi nanti ditagih tiga mata penuh walaupun satu mata cukup memadai untuk ke pusingan 16 terbaik tapi motivasi kemenangan amat diperlukan sebelum berkunjung ke Villa Park hujung minggu ini.

Dengan Arshavin dan van Persie direhatkan, pastinya Wenger lebih kelihatan serius untuk aksi menentang Aston Villa tetapi aku yakin skuad ke Braga boleh diharapkan. Clichy yang mengalami kecederaan akan dikeluarkan dari kesebelasan utama dan diberikan kepercayaan kepada Gibbs yang kembali pulih daripada kecederaan. Fabregas juga dikatakan tidak berada di starting role, jadi kombinasi midfield mungkin di antara Rosicky dan Wilshere. Sesiapa pun bakal beraksi, selagi mereka mempamerkan permainan Arsenal, pasti tiada masalah. :)


Prediction:

Braga 1 - 2 Arsenal

Selasa, 21 September 2010

Karma 2008/09


Masa tambahan di Stadium of Light sekali lagi menyebabkan Arsenal dan Sunderland hanya berkongsi satu masa sahaja. Karma di musim 2008/09 dengan Arsenal mendapatkan gol penyamaan di minit 94 tetapi kali ini berpihak kepada Sunderland pula.


Wenger juga tampak berang dengan beberapa keputusan pengadil sehingga tidak mahu menggulas lebih lanjutan tindakan pengadil perlawanan terutamanya layangan dua kad kuning ke atas Alex Song yang aku percaya layangan kad kuning pertama langsung tidak masuk akal.


Walaupun beraksi 10 pemain di babak kedua bermula pada minit 55 tetapi peluang untuk mematikan Sunderland gagal. Penalti dan beberapa lagi peluang gagal disudahkan dan akhirnya kelam-kabut di final third membuatkan kita kehilangan 2 mata berharga.

Aku bukan suka sangat nak menyelar beberapa individu tetapi aku melihat dengan mata kasar beberapa pemain beraksi di bawah kemampuan mereka terutamanya Gael Clichy yang gagal mengawal posisi nya yang kerap mengancam kubu Arsenal. Tetapi pujian aku berikan buat Koscielny dan Almunia yang beraksi cukup baik tetapi gagal untuk mendapatkan cleansheet.


Gol lantunan Fabregas juga dibayar mahal apabila dia mengalami hamstring dan pihak Arsenal belum pasti kecederaannya dan belum melakukan sebarang imbasan. Dan aksi Carling Cup menentang Spurs awal pagi esok bermakna Fabregas bakal diketepikan manakala Song akan menjalani penggantungan; sekurang-kurangnya aksi menentang West Brom nanti dia bakal kembali.

Seperti tahun-tahun sebelum ini, bolehlah dijangkakan Wenger akan menurunkan skuad lebih muda pada kempen Carling Cup bersama dengan beberapa pemain yang tidak beraksi di kesebelasan utama. Trauma kekalahan 5-1 di White Hart Lane membuatkan aku merasa Wenger tidak akan menurunkan second string team pada aksi ini, cuma mungkin diadun beberapa skuad utama dan pemain muda.

Rabu, 8 September 2010

van Persie 'bercuti lagi', Nasri kembali dan aksi pertama Squillaci


Akhirnya berita mengenai kecederaan van Persie sudah dianalisis dan dia akan menjalani proses pemulihan selama 6 minggu. Maka pertengahan Oktober adalah jangkaan untuk dia kembali semula ke kem Arsenal. Kecederaan van Persie ini bagaikan dah dijangka, setiap kali dia mengalami kecederaan pastinya tempoh yang diambilnya cukup lama. Entah la, aku rasa semua di kem Arsenal sudah terbiasa dan bersedia.


Sementara itu Samir Nasri bakal menjalani latihan bersama Arsenal beberapa hari lagi dan bersedia untuk beraksi menentang Bolton nanti. Memang mengagumkan, dia cukup pantas dalam proses pemulihan, benar apa yang digambarkan Wenger, Nasri merupakan pemain paling cepat pulih daripada kecederaan. Ketiadaan van Persie ini pastinya akan memberikan peluang untuk Walcott beraksi di hadapan bersama-sama Arshavin dan Chamakh, dengan dia berada di kemuncak prestasi tika ini, ianya amat melegakan.

Empat pemain utama Arsenal telah beraksi bersama pasukan simpanan menentang Blackburn Rovers iaitu Fabianski, Djourou, Denilson dan Squillaci. Keputusan 4-3 yang berpihak kepada Arsenal, scoreline yang pastinya melihatkan ada kelemahan di posisi pertahanan. Aku tak boleh nak ulas perlawanan ini kerana tidak menyaksikannya tetapi Fabianski yang beraksi di gawang, mungkin benak fikiran macam boleh dijangka. Tapi bagi aku perlawanan ini lebih kepada mendapatkan match fitness keempat-empat pemain ini.

Setidak-tidaknya Squillaci bolehlah cuba untuk menyesuaikan diri di kem Arsenal manakala Denilson pula, ini merupakan aksi pertamanya musim ini setelah mengalami kecederaan dan terlepas aksi pra-musim. Jadi jika mereka ini telah menemui match fitness maka ia memberikan lebih banyak option kepada Wenger untuk aksi menentang Bolton nanti.

Selasa, 7 September 2010

Intip-intip gosip-gosip liar atau pun LIAR

Mungkin agak pelik nak menceritakan mengenai perpindahan pemain tetapi dek tempias menyinarkan pemain muda, Arsene Wenger dan Arsenal pastinya takkan terlepas dari rumour pemain-pemain muda yang dilihat berbakat dicanang menjadi pemerhatian kem Arsenal. Belum pun cukup seminggu jendela perpindahan pemain ditutup, tiga pemain muda telah dikaitkan untuk bersama Arsenal. Kadang-kadang aku pelik dengan situasi sebegini. Apa-apa pun aku cuma nak kongsikan profile ketiga-tiga pemain ini sekadar mengisi entri akibat kebosanan menunggu aksi perlawanan antarabangsa tamat pagi Rabu ini.


ORIOL ROMEU

Selepas Fabregas dan Merida, timbul desas-desus Arsene cuba memancing seorang lagi pemain muda dari Catalan. Dengan isu mengenai Fabregas yang masih lagi 'bernyanyi' di pihak Barca, aku rasa macam isu ini akan sentiasa berbangkit. Okay, fokus kembali kepada Romeu [dah macam Romeo jer bunyi nya], merupakan pemain di pasukan Barca B yang berumur 18 tahun. Berasal dari Sepanyol dan posisi utamanya adalah defensive midfield serta di posisi central defender jika di situasi kecemasan.


Kelakar juga melayan komen-komen peminat bola sepak mengenai entri mengenai pemain ini diintai Arsenal, ada yang mahukan pihak Arsenal menguji kaji pemain ini sama ada dia ber-DNA Barca atau tidak. Tak juga yang bagaikan trauma, mahu Arsenal elakkan mendapatkan pemain dari Barca. Entahlah, kadang-kadang tu aku rasa pemain Sepanyol ni macam 'crying baby', dulu pernah Fabregas suarakan mengenai Reyes tapi karma sekarang seolah-olah di pihaknya. Jadi kita tunggu dan lihat bagaimana situasi ini nanti.



MAXIM KOVAL

Bagaikan tidak putus ura-ura di bahagian penjaga gol, timbul pula nama lain iaitu Maxim Koval yang sekarang ini beraksi bersama Dynamo Kiev. Berasal daripada Ukraine. Walaupun berumur 17 tahun, dia telah beraksi bersama Kiev untuk kempen kelayakan Champions Leagues menentang Ajax.


Bagi aku, bukan mudah untuk Arsenal menggunakan penjaga gol muda pada masa ini disebabkan aku merasakan posisi ini paling mencabar di dalam kesebelasan utama Arsenal. Lihat sahaja pada Fabianski yang sebelum ini dikatakan mampu menjadi world class goal keeper tetapi sekarang terarah kepada blunder class goal keeper disebabkan kurang pengalaman.

Kejam? Agak la, tapi aku masih lagi berharap sekiranya dia betul-betul world class, dia perlu buktikan secepat mungkin terutama karier di posisi ini bukanlah mudah untuk meraih peluang. Jadi adakah Koval hot prospect untuk Arsenal? Aku lebih prefer Wojciech Szczesny, nama pun dah macam Petr Cech, mesti power!



RUI MIYAICHI

Seorang lagi bakat muda daripada negara matahari terbit, jadi adakah dia merupakan calon pemain Asia kedua di bawa Wenger ke Arsenal setelah kelibat Inamoto amat suram di Arsenal. Dia juga telah diintai Ajax tetapi dikhabarkan bakal memilih Arsenal setelah trial bersama Ajax dia mengalami keretakan fibula pada kakinya.


Pada mulanya kecederaan ini hampir melenyapkan keinginan kedua-dua kelab mendapatkan khidmatnya tetapi setelah hasil scan menunjukkan keretakan yang dialaminya bukanlah teruk.



"Mr Wenger told me that Arsenal is my home and I that should learn some English and come back soon. It was difficult to choose between Arsenal and Ajax, but Arsenal wanted me the most."

Dia sekarang berusia 17 tahun dan masih menuntut di Chukyo University. Dikatakan setelah tamat biasiswanya di sana pada Disember nanti dia bakal menandatangani perjanjian bersama Arsenal selama 5 tahun. Dengan ketinggian 180cm, posisi utama di sayap kiri, dia dilihat sebagai prospek menarik buat Arsenal.



Jadi sejauh manakah khabar angin ini, kita nantikan bagaimana nanti. Bagi aku, Maiyaichi dilihat cukup menarik tetapi aku tidak yakin adakah dia mampu untuk menghadapi permainan fizikal di EPL, jika percubaan di Ajax sudah mengalami kecederaan, bagaimana pula di EPL yang maha-fizikalnya!

Sabtu, 4 September 2010

AFCSM Online Registration



Aku baru sahaja mendaftarkan diri secara online dengan AFCSM sebagai membership di mana pendaftaran secara manual juga boleh dilakukan pada perjumpaan rasmi AFCSM. Butiran lanjut mengenai cara pendaftaran seperti paparan gambar pertama manakala saiz setiap t-shirt dan polo shirt seperti di lampiran gambar kedua. Untuk mendapatkan borang pendaftaran, sila klik di SINI.

Jumaat, 3 September 2010

Invincible Samir Nasri


Selepas aksi menentang Liverpool pada pembukaan kempen liga musim ini [15 Ogos], Samir Nasri telah melakukan pembedahan minor di bahagian lututnya. Jangkaan awal dia bakal beraksi adalah sebulan selepas pembedahan.

Tetapi semalam dia sudah kembali menjalani latihan dan dilihat pulih seperti sedia kala. Ini setidaknya memberikan major boost kepada Arsenal yang menanti kunjungan Bolton ke Emirates 11 September ini. Ini bermakna hanya Aaron Ramsey, van Persie dan Nicklas Bendtner yang masih lagi menjalani proses pemulihan daripada kecederaan.

Note:

Bukan sahaja dribble jer laju, recovery dari injury pun laju, bagi petua kat abang van Persie tu yer!

Calon Kapten Les Blues


Penggantungan 5 perlawanan Patrice Evra dari skuad France bermakna Laurent Blanc akan mendapatkan calon kapten sementara buat France di mana khabar angin melaporkan Bacary Sagna yang juga pemain Arsenal merupakan calon utama untuk diberikan lilitan kapten. Antara calon lain yang digembar-gemburkan adalah Philippe Mexes dan juga Flourent Malouda.

Jika benar, ini sedikit sebanyak mampu menaikkan moral Sagna dan buat Arsenal amnya. Dan ia juga meneruskan tradisi kapten France di kem Arsenal setelah Patrick Vieira dan Thierry Henry yang juga pernah memikul tanggungjawab ini apatah lagi kedudukan France di mata peminat bola sepak agak goyah setelah melayakkan diri ke pusingan akhir Piala Dunia dengan kontroversi dan mengakhiri kempen Piala Dunia dengan memalukan, pastinya tanggungjawab ini lebih besar. Walaubagaimanapun, dia menyatakan apa yang penting baginya adalah menggunakan pengalamannya bersama France untuk disalurkan kepada pemain baru ke dalam skuad France.

"As a player called regularly, yes, I think [I could be a candidate]. Now, the most important thing is first to be powerful, to pass on my experience to the younger players and put them at ease. My role is to defend the colors of the France team, not worry about that [captaincy]. But I think every player here feels important. In order to make an impression and assert themselves, it takes personality."

Aku amat berharap skuad France yang dibimbing Laurent Blanc yang juga merupakan tonggak kejayaan France 98 mampu menggembalikan zaman kegemilangan France seperti tahun 1998-2000 yang berjaya meraih gelaran Piala Dunia dan EURO.

Arsenal 2010/11


Secara rasminya jendela perpindahan telah ditutup dengan rasminya dan bermakna Arsenal menambah 3 pemain ke dalam skuad utama dengan melepaskan beberapa pemain secara berbayar, percuma dan pinjaman. Kehadiran Marouane Chamakh, Lorient Koscielny dan Sebastien Squillaci ke dalam skuad musim ini dilihat sebagai aset utama Arsenal bagi mencabar kejuaraan domestik mahu pun Eropah yang semakin mencabar dan sukar untuk dijangkakan.

Jika dilihat pada jumlah bayaran Arsenal kepada Sevilla dan Lorient, aku percaya amoun yang diberikan Wenger agak mahal kepada duo defender ini tetapi aku yakin apa yang dilihat Wenger kepada kehadiran mereka ini sama seperti Vermaelan di mana kedua-duanya mampu menyesuaikan diri secepat mungkin ke dalam skuad Arsenal setelah kita kehilangan 4 pemain veteran di posisi pertahanan tengah.


Jadi secara logiknya kita memiliki 5 pemain pertahanan tengah iaitu Vermaelan, Djourou, Koscielny, Squillaci dan Nortveit. Jadi aku rasa isu di pertahanan bolehlah dikatakan tamat tetapi di padang belum diketahui lagi cuma tiga aksi liga yang sudah berlangsung, ia menunjukkan sesuatu yang positif dengan hanya 2 gol sahaja dilepaskan.


Berbicara mengenai jumlah gol yang dilepaskan setakat ini, pastinya isu jersi no 1 Arsenal yang dimiliki Almunia menjadi topik perbualan hangat. Tidak sejelas mana dengan rumours yang menyelubungi kem Arsenal bagi mendapatkan Mark Schwarzer di mana aku melihat di pihak Fulham lebih beria dengan isu kemahuan Schwarzer beraksi bersama Arsenal dan jumlah bayaran yang tidak masuk akal.

Dikatakan Wenger telah melakukan bidaan pertama sekitar 2M pounds tetapi ditolak oleh Fulham di mana mereka mahukan jumlah bidaan sekali ganda lagi. Bagi aku Schwarzer bukanlah sehebat mana, cuma prestasinya agak meningkat sejak berpindah daripada Middlesbrough ke Fulham tetapi jika dibandingkan dengan Almunia, mereka adalah penjaga gol yang setaraf tetapi Almunia lebih terjerumus kepada kesilapan-kesilapan naif yang memerangkap Arsenal sendiri. Jika anda sedar, perhatikan aksi terakhir liga sewaktu menentang Fulham di Emirates, Schwarzer juga melakukan kesilapan yang lebih teruk berbanding Almunia.

Sememangnya penjaga gol terbaik dunia sekali pun tidak terlepas daripada melakukan kesilapan-kesilapan naif cuma agak jarang dilakukan. Sekiranya Almunia mampu memperbaiki permainannya, aku yakin kita tidak memerlukan khidmat penjaga gol yang baru. Apa yang aku lihat dia agak lemah dari segi memberikan arahan kepada pemain pertahanan dan kerap terperangkap disebabkan terkeluar dari posisi yang sepatutnya. Jika dia berjaya membaca permainan lebih baik, aku yakin aksinya mampu menyakinkan peminat kepadanya semula seperti mana dia berjaya menolak Jens Lehmann daripada penjaga gol utama Arsenal.


Di bahagian tengah pula hanya Fran Merida yang berpindah ke Atletico Madrid walaupun Barcelona secara terbuka cuba melobi Fabregas pulang ke Nou Camp tetapi ditolak keras bidaan mereka oleh pengurusan Arsenal. Kehadiran Wilshere ke dalam skuad utama mampu memberikan persaingan positif merebut posisi jantung tengah Arsenal yang di ketuai Fabregas. Maka pilihan di bahagian tengah semakin bertambah apatah lagi variasi pemain seperti Samir Nasri, Rosicky, Eboue dan pastinya Wilshere menambahkan pilihan jentera tengah bersama-sama pemain natural posisi tengah iaitu Diaby, Song dan Denilson.

Apa yang menariknya, sekembalinya Wilshere daripada pinjaman dari Bolton, aku melihat aksinya lebih berfizikal dibandingkan fizikalnya dan ini merupakan impak positif yang mahu dilihat Wenger kepada pemain yang dipinjamkannya. Tak hairan kenapa Owen Coyle cukup tertarik dengannya dan aku juga melihat Owen Coyle adalah seorang jurulatih yang mampu membentuk kualiti permainan seseorang pemain itu. Terkejut dengan aksi latihan pertama Wilshere di Bolton di mana secara selambanya dia melakukan terjahan keras kepada Kevin Davies yang membuatkan Owen Coyle amat tertarik. Jadi aksi liga yang seterusnya menentang Bolton, pastinya Wilshere dilihat sebagai tumpuan utama.


Kehadiran Chamakh melalui perpindahan secara percuma dilihat sebagai transfer saga yang cukup berbaloi. Kehadirannya mampu menambahkan kekuatan fizikal di bahagian serangan Arsenal yang aku rasakan amat kurang dirasakan musim lepas. Rajin, mencari ruang bebas, baik di udara dan memiliki susuk tubuh yang sesuai merupakan kelebihan memilikinya cuma aku mahukan dia lebih prolifik. Kehadirannya aku yakin mampu menarik pertahanan dan memberikan ruang kepada pemain seperti Walcott untuk lebih menonjol, sama seperti van Persie walaupun bukanlah prolifik tetapi mampu menyumbangkan sesuatu untuk serangan Arsenal.


Cuma pemergian Eduardo ke Shakhtar Donetsk yang menyentuh hati aku tetapi untuk kebaikannya aku berharap dia akan kembali seperti sedia kala. Tiga gol untuk dua aksi pertamanya melihatkan dia semakin kembali kepada prestasi terbaiknya. Tetapi ianya tidak cukup lama buat Arsenal untuk melakukan farewell party baginya di mana Arsenal akan beraksi menentang Shakhtar Donetsk pada kempen liga juara-juara Eropah musim ini setelah diundi bersama Shakhtar Donetsk di dalam kumpulan H. Kami pastinya akan menyambut kehadirannya semula ke Emirates dengan hati terbuka.

Kempen kelayakan EURO 2012 sudah kembali dan aksi Arsenal terpaksa ditangguhkan sehingga 11 September. Kepada 16 pemain yang beraksi untuk negara masing-masing, selamat maju jaya dan diharapkan pulang kembali ke Emirates dengan bebas daripada kecederaan dan mentaliti yang positif. Di wad Arsenal sekarang didiami oleh Aaron Ramsey, Samir Nasri, Nicklas Bendtner dan van Persie, aku berharap keempat-empat pemain ini akan pulih daripada kecederaan secepat mungkin dan mengembalikan form mereka semula kerana Arsenal amat memerlukan khidmat mereka secepat mungkin. Diharapkan kecederaan berpanjangan musim lepas mampu dilenyapkan pada musim ini.

Berikut merupakan skuad Arsenal bagi musim 2010/11:

Homegrown players:

Nicklas Bendtner
Gael Clichy
Denilson
Johan Djourou
Cesc Fabregas
Vito Mannone
Alex Song

Non-homegrown players:

Manuel Almunia
Andrey Arshavin
Marouane Chamakh
Abou Diaby
Emmanuel Eboue
Lukasz Fabianski
Laurent Koscielny
Samir Nasri
Tomas Rosicky
Bacary Sagna
Robin van Persie
Thomas Vermaelen
Sebastien Squillaci

Kelab telah melengkapkan skuad dengan jumlah pemain di bawah usia 21 tahun tidak dibataskan. Ini bermaka Wenger boleh memanggil senarai pemain dibawah untuk aksi liga musim ini iaitu:

Benik Afobe
Chuks Aneke
Nacer Barazite
Kyle Bartley
Francis Coquelin
Craig Eastmond
Jay Emmanuel-Thomas
Emmanuel Frimpong
Kieran Gibbs
Conor Henderson
Gavin Hoyte
Henri Lansbury
Havard Nordtveit
Aaron Ramsey
Mark Randall
Wojciech Szczesny
Armand Traore
Carlos Vela
Theo Walcott
Sanchez Watt
Jack Wilshere

Selasa, 31 Ogos 2010

Merdeka ke 53, Mark Schwarzer bagaimana pula?


Sememangnya Schwarzer bukanlah rakyat Malaysia tetapi adakah dia bakal dimerdekakan oleh Fulham pada hari ini seperti mana Malaysia yang menyambut hari kemerdekaan ke 53, di mana hari ini juga merupakan hari terakhir perpindahan pemain bagi EPL. Spekulasi posisi penjaga gawang Arsenal membuatkan aku tertanya-tanya apatah lagi ketibaan Sebastien Squillaci sudah membuatkan aku yakin tiada lagi perpindahan pemain ke Emirates kecuali di bahagian benteng terakhir Arsenal.

Dikhabarkan setelah aksi menentang Blackburn Rovers, Almunia dikatakan datang kepada penyokong Arsenal dan melontarkan jersinya kepada peminat Arsenal. Timbul persoalan di sini, adakah perlawanan ini merupakan kemunculan terakhir Almunia sebagai pemain Arsenal? Boleh jadi YA, boleh jadi TIDAK, tetapi dengan posisinya digembar-gemburkan sebelum penamat musim lepas sehingga sekarang, aku yakin, peminat Arsenal pastinya tidak senang duduk sehingga tempoh masa perpindahan tamat.

Jadi sekiranya Almunia bukan lagi sebagai penjaga gol utama Arsenal, adakah dia bakal berpindah ke kelab lain, atau kekal sebagai pemain Arsenal, pilihan aku, aku mahu dia kekal di Emirates. Mari kita lihat kepada calon yang dikatakan bakal memiliki jersi no 1 Arsenal iaitu Mark Schwarzer. Pada Januari nanti, Schwarzer bakal beraksi bersama Australia untuk kempen Piala Asia kira-kira sebulan lamanya, maka ini bermakna sekiranya dia bersama Arsenal, kita akan kehilangan khidmatnya yang sudah pasti pilihan penjaga gol Arsenal ketika itu hanyalah Fabianski, Mannone atau pun Szczesny. Itu belum termasuk salah seorang daripada ketiga-tiga ini bakal dipinjamkan atau pun Almunia berpindah.

Pastinya jika Almunia berpindah dan salah seorang dipinjamkan (kemungkinan Mannone atau pun Szczesny), aku merasakan Fabianski bakal memikul peranan sebagai benteng terakhir Arsenal. Trauma? Jadi aku masih berpendapat sekiranya Almunia kekal bersama Arsenal lagi, sekurang-kurangnya ketiadaan Schwarzer nanti bukanlah terlalu trauma untuk difikirkan dibandingkan jika benteng terakhir Arsenal dimiliki Fabianski. Sebulan? Cukup lama!

Mungkin terlalu jauh untuk dipikirkan sehingga ke saat ini tetapi aku yakin esok merupakan hari yang amat penting di mana pukul 1 pagi waktu Malaysia (bersamaan 6.00PM UK) merupakan masa penamat perpindahan pemain musim panas kali ini. Sesiapa pun yang bakal di benteng terakhir Arsenal nanti, apa yang boleh aku perkatakan di sini, pastikan ianya bukanlah posisi kambing hitam lagi buat Arsenal musim ini.

Selasa, 20 Julai 2010

Kempen Pra-Musim Bermula


Setelah disajikan kejohanan World Cup 2010 di Afrika Selatan, tumpuan kita pastinya ke arah kelab kesayangan kita yang sekarang sibuk menjalani kempen pra-musim. Beberapa perlawanan persahabatan telah diatur dan perlawanan pertama di Underhill bertemu dengan Barnet memihak kepada Arsenal dengan kemenangan mudah 4 gol tanpa balas.

22 pemain yang beraksi terdiri daripada mereka-mereka yang cuma menonton WC di kaca tv sahaja bersama-sama beberapa youngster yang kebanyakan pulang daripada pinjaman. Nama-nama besar seperti Arshavin, Rosicky, Nasri, Vermaelan, Walcott dan 2 muka baru iaitu Chamakh dan Koscielny diberikan tumpuan peminat tetapi kelibat Jack Wilshere, Emmanuel Frimpong dan Jay Simpson menjadi bualan ramai peminat.

Disebabkan streaming yang kurang baik aku tak dapat review pertemuan ini tetapi daripada ulasan beberapa individu, Arshavin, Wilshere dan Frimpong banyak diperkatakan. Arshavin yang sebelum ini dijadikan mangsa media yang mengatakan dia agak kurang senang di Arsenal menunjukkan semangat cukup baik dan memberikan semangat buat pemain muda, sesuatu yang disaksikan cukup berbeza daripada Arshavin sebelum ini. Gol seawal minit kedua dijaringkannya melalui one two pass dengan Rosicky cukup menarik dan Rosicky yang bermula sebagai kapten kembali dilihat agak memberangsangkan.

Nama Wilshere pastinya disebut-sebut, menjadi perancang kepada dua gol yang dijaringkan oleh Jay Simpson, kreativiti pemain muda ini semakin terserlah. Dan tempoh pinjaman selama 6 bulan kepada Bolton membuahkan hasil dan aku berharap dia bersama Arsenal musim ini dan jika agak sukar baginya beraksi bersama skuad utama Arsenal, aku berharap dia dipinjamkan semula kepada Bolton kerana aku percaya Owen Coyle seorang jurulatih yang mampu memberikan sumbangan besar kepada kerjaya Wilshere.

Jika anda masih ingat lagi posting yang berkurun pernah aku postkan sebelum ini, aku ada menyebut Emmanuel Frimpong yang beraksi bersama skuad reserve benar-benar menarik perhatian aku. Aku merasakan dia amat baik mengawal kawasan tengah Arsenal, lebih baik berbanding Craig Eastmond. Sekiranya dia diberikan peluang untuk beraksi pada Carling Cup nanti, aku yakin dia bakal mengagumkan ramai pihak.

Kedua-dua signing terbaru Arsenal melakukan debut pertama mereka di mana Koscielny bermula di permulaan permainan manakala Chamakh beraksi di separuh masa kedua. Walcott dan Nasri juga dimasukkan di separuh masa kedua dan Nasri diberikan tugas sebagai kapten. Dan gol keempat Arsenal dijaringkan oleh Nasri pada minit ke 75 hasil daripada kesilapan pemain lawan. Mungkin aksi ini belum cukup membuktikan perjalanan musim 2010/11 tetapi ianya juga sedikit sebanyak memberikan keyakinan kepada pemain. Dan aksi pra-musim akan diteruskan ke Austria bermula dengan aksi menentang SK Sturm Graz awal pagi Khamis nanti.

Notes:

Dua pemain utama iaitu Eduardo dan Almunia terkeluar daripada senarai skuad di saat akhir pertemuan menentang Barnet. Suatu yang menjadi tanda tanya terutama Eduardo yang dikatakan sedang dirisik Shaktar Donestk dan dilaporkan yuran perpindahan sebanyak 6 juta Pounds telah dipersetujui kedua-dua kelab. Jika benar, apa cerita la pakcik Wenger, hri tu baru cakap Eduardo dalam plan, sekarang dah jadi cerita lain. Almunia pula dikatakan bakal pulang ke negara asalnya yang dijangka bakal beraksi bersama Altetico Madrid musim depan. Dengan Wenger sendiri menyatakan Arsenal belum mempunyai pemilik jersi nombor 1, ia pastinya membuatkan aku merasakan musim depan tiada lagi badut di belakang back 4..hehe.

Sehingga ke entri yang seterusnya...

Khamis, 8 Julai 2010

Welcomes to Emirates, Koscielny




Akhirnya Wenger mengotakan janjinya untuk merevealkan signing terbaru sebelum tamat World Cup dengan Laurent Koscielny hadir ke Emirates dengan perjanjian undisclosed dan jangkaan sekitar 10 juta Euro. Kontraknya juga tidak disebutkan sehingga bila tetapi aku jangkaan sekitar 4 tahun kebiasaannya. Seperti biasa, undisclosed fee ini pastinya melibatkan jumlah tambahan sekiranya Arsenal berjaya memenangi sebarang piala kompetitif.


Full Name: Laurent Koscielny

Born: September 10, 1985, Tulle, France

Age: 24

Previous Club:

Lorient (France), 2009-2010 - 40 appearances, 3 goals
Tours (France), 2007-2009 - 34 appearances, 4 goals
En Avant Guingamp (France), 2004-2007, 40 appearances, 0 goals

Transfer Details: Long-term contact for an undisclosed fee

Position: Defender

Squad No: 6


Makanan kegemaran dan hobi tidak disertakan. Bila Frenchman speak English, pelik. Sama macam Wenger..hehe.

Sabtu, 3 Julai 2010

Jersey Baru musim hadapan.

Musim baru, Jersey Baru, Tactic baru, semangat baru untuk mencapai impian baru.
konsep mesra alam, jersey terbaru nike untuk Arsenal ini sama dengan jersey yang di perkenalkan Intermilan semasa perlawanan akhir CL musim lepas.

untuk setiap helai jersey terbuat dari 8botol bekas mineral water sisa pembuangan terakhir jepun dan taiwan.

Botol2 di bersihkan, lalu di proses menjadi benang dan menjimat 30% energy semasa proses pembuatan.

Dengan system terbaru nie, nike telah pon kitar semula 13jt botol bekas mineral water atau lebih kurang 254,000 kg polyester ( bahan asas membuat plastic ) yang tak akan hancur walau memakan masa 500thn bila kitar semula secara alami.

Dengan technology terkini nike, jersey mesra alam nie 13% lebih ringan, Dry Fit, sesuai untuk pemain bola sepak.

Bahagian belakang kola jersey tertulis "VICTORIA CONCORDIA CRESCIT"

Jersey Away nie mengenang kejayaan Arsenal merangkul kejuaraan 1989 kat AnField.

Club2 gergasi dan kuasa besar bola sepak dunia akan mengguna pakai Jersey yang sama termasuk Intermilan Fc, Man U, dan juga Barca ( club yang paling sibok nak " BUDAK PERANTAU " }

Remark:
Bro Hafez, boleh lar agaknya b'day engko tu bagi cepat sikit, boleh lar dapat jersey originil hadiah besday dari mak we tu :p wakakakakakaka.

Kalau aku tak lah dari botol plastic tu, mahal sangat, budget Rm.30 ok lar, beli dari Rantau Panjang.
Janji update dah lar.

:p hehehehehe

Khamis, 1 Julai 2010

Per Mertesacker next target Arsenal.

Selepas mendapatkan Laurent Koscielny dari Lorient Fc ( league 1 France ).
Per Mertesacker menjadi buruan terkini ARsenal dengan offer 8,5jt Pounds kepada Werder Bremen Fc ( Bundesliga Germany ).

William Gallas yang tak nak renew Contract, Sylvestre yang dah tamat contract, juga Sol Campbell yang habis contract akan bergabung dengan Glasgow Celtics ( nak piala banyak agaknya Campbell nie ).

AW terdesak memperkemas jentera pertahanan yang lemah musim lepas, tambah lagi hanya ada 2 CB sahaja yang tertinggal kat Emirates, The Great Wall Vermaelen + si Djourou yang kerap mengalami cedera jangka masa panjang.

AW nak meminang CB Everton Phil Jagielka. Moyes yang mendesak club untuk menolak seberapa besar pun tawaran yang datang dan dari club mana pun yang cuba "MERAMPAS" Phil.
Remark:
Striker dah Beli, Defender kurang lagi 1 orang, play maker 1orang lagi mari.

Boleh lar jual Cescs yang ber iya sangat nak balik Catalan ( kalau betoi Cescs yang nak larrr, blah biar blah ).
lepas tu cuci gudang, jual yang tak nak loyal kat Arsenal.
Once Gooners, Gooners Forever.
Q Proud be 1 of Gooners.

Selasa, 29 Jun 2010

nak tau sape partner Vermaelen musim hadapan???!!

Arsenal baru jerr spent 8,1m Pounds untuk Central back Laurent Koscielny dari Lorient Fc, league 1 France.

termasuk di dalam perjanjian Francis Coquelin on loan 1 tahun sebagai pertukaran.


Bila Arsenal berjaya mendapat sebarang piala, maka kena lar pulak bayar 1,9m pounds sebagai harga penuh tag 10m pounds untuk Defender 24thn nie.


Lorient membeli nya 2thn lepas dengan harga 1,5m pounds dari Club Tours league 2 France, dan musim lepas mamat nie menarik perhatian The Prof. sebab tampil cemerlang menjaga bahagian belakang Lorient.


William Gallas, Sylvestre dan Sol Campbell dah hampir pasti blah, AW terdesak membeli CB bab yang tersisa hanya Vermaelen + Djourou jer.
tu pun Djourou hanya bermain 1kali musim lepas sebelum cedera dan 48kali sahaja mulai dari 2004 ( Hampeeee ).



Profile Laurent Koscielny.
Lahir : 10hb Sept 1985, France.
berat: 75kg
Tinggi: 1,85 m. ( boleh lar tepis lawan yang minat main bola tinggi kang).

Remarks:
Bab capitan kite tuu, masih sebatas spekulasi dan kabar kosong lagi, jadi Q tak boleh nak posting, sekejap cakap Arsenal nak lepas, sekejap cakap Arsenal nak up harga, tak tau mana 1 yang betoi..
ENTAHHHHH LARRR

Khamis, 17 Jun 2010

Barca cuba memancing di air keruh.

Barca mulai memasang umpan lagi, kali ini Zlatan Ibrahimovic menjadi umpan + dengan sejumlah wang pounds untuk membeli kembali budak perantau depa yang dah pon menjadi kapten dan juga nyawa pemainan Arsenal yang kita sayangi.


Ibra joint Barca tahun 2008 dan memenuhi statusnya sebagai salah seorang striker terbaik dunia dengan perform yang baik di awal musim bersama Barca

sayang oi sayang.. badan macam gergasi pon boleh cedera, separuh musim kedua Ibra lebih banyak cedera dan lebih banyak menghabiskan masa selaku pemain simpanan.


President Barca Joan Laporta menafikan berita tersebut, dan berjanji akan mengekalkan ibra kat Nou Camp.

Masaalahnya Joan Laporta duduk kat kursi panas Presiden club setakat sampai hujung bulan 6 jerrr.


Bulan 7 pulak, Sandro Rosell yang dapat rasa kursi panas tu, Rosell pon tak ada buat apa2 janji untuk kekalkan pemain musim lepas walau dah ada David Villa yang baru sahaja joint Barca selepas tamat musim 09/10.

Barca masih belom berputus asa, walau AW dan pengurusan club Arsenal memastikan "Cescs is NOT FOR SALE".



Just wait & see mate.

Liverpool Vs Arsenal = Pembuka tirai musim 2010/11.

Selepas Charity Shield,
Liv vs Arsenal sebagai pembuka tirai musim 2010/11.
Setakat nie, baru Joe Cole dan Chamakh yang joint Barisan muda Arsenal dengan free contract.
Joe Cole akan mendapatkan bayaran tertinggi di Arsenal dengan 135k/minggu.
( jadi isu tertunggak kang nie musim hadapan, agaknya bab made in England kot?? ).


Gallas hampir pasti meninggalkan Arsenal sebab tiada kata sepakat berhubung contract nya yang Expired musim nie ( masih ingat HAR MEE BETOI BETOI HO LIAW kerrr??? :p wakakakaka ).
Gallas kurang berpuas hati 80k/minggu yang di tawarkan Arsenal terhadap khidmatnya, Juventus yang memang berminat dengan Gallas memanfaatkan situasi ini dengan menawarkan gaji yang lebih tinggi dari Arsenal. ( Gallas hati kapas, nak blah, blah jerr lar ).
Agak nya Vermaelen akan bergandingan dengan bakat muda Gregory Van Der Wiel (Ajax Amsterdam) yang akan joint Arsenal selepas WC 2010.

Profil Gregory Van Der Wiel.
Lahir kat Amsterdam ( Holland ) 02hb Feb 1988.
tinggi 172 sm ( kira ok lar tu cukup nak main bola2 tinggi ).
berat 69kg ( kena makan bebanyak, biar badan sasa sikit).

Selain Liverpool sebagai pembuka tirai 14hb ogos nanti, Super sunday akan di hiasi Tth Hotspurs vs Man. C.
Chelsea pulak vs West Brom Albion.
Man U vs New Castle.

Remark :
Bendtner Cedera masa Denmark Vs Holland, balik kat Arsenal harap2 dah semboh lar.

Lain kali Q update bila ade hal kena ngan Gunners kita. k..

Khamis, 10 Jun 2010

Joe Cole rasmi joint "The Gunners"

Suka atau pon tak, Joe Cole dah pon rasmi masuk dalam keluarga besar Arsenal dengan status free transfer, sebelum depa gerak ke South Africa.
80k Pounds / minggu mengikat Joe Cole 3 tahun di Arsenal.
Joe Cole ( 28thn ) musim lepas lebih banyak menghabiskan masa di tepi padang selaku pemain simpanan.
Arsene Wenger yang memang terkenal dengan visi tersendiri merasa Joe Cole dapat melengkapi berbagai formasi yang kelak The Prof guna untuk melayan saingan musim hadapan yang lebih mencabar, dari juara bertahan Chelsea, Man U, Liv yang terhumbang ambing musim lepas, Totteham hotspurs dan Man. C dengan wang pak arab dah pon memperkemas jentera masing2 pasukan untuk menggugat big 4 yang menyaksikan Liverpool tercicir kedudukan ke 4 telah di rampas Totteham.

harap2 jerrr lar Joe Cole nie menjadi permata yang di gosok oleh AW lepas joint ngan Arsenal untuk saingan musim hadapan.

Remark:
nampak gaya cara AW pasang strategic untuk musim hadapan, kemungkinan bosar sekali kapten kita balik kampung depa, termakan bujuk rayu agak nya.
Q rasa transfer Cescs mungkin setakat 45jt Pounds untuk Barca ambik balik budak perantau.
Agak2 kekawan, sape layak ambik tempat kapten, RVP ke ???
dan boleh ke Nasri ambik alih tugasan Cescs selaku panglima kat tengah padang???
( Tak boleh pon, kene boleh engko nanti nye Nasriiiiii ).

Isnin, 7 Jun 2010

AW bengang kat Barca.

Permainan tarik ulur Barca dah pada kemuncaknya, yang menimbulkan perasaan marah The Prof.

AW yang dah Bengang ngan sikap club Catalan tu, mulai dari Presiden, pihak pengurusan, Pemain dan tak kurang dari penyokong, yang asik dok sibok nak Budak Perantau balik kampung.
Tu larrrr, semasa di sisi, tak lar cuba menghargai, bila dah power dan famous, baru sibok mengenangkan BUDAK PERANTAU LAR, EX-academic Barca lar, asal Catalan lar ( Jari tengah Gua buat lu Barca.... Ambik!!!! ).
Barca dikabarkan hanya akan membeli kembali Cescs dengan harga 35jt Pounds tak akan lebih dari pada budget yang dah pon di tentukan, akan tetapi bab banyak temberang yang di buat Barca sendiri, pengurus Arsenal dah pon HANGIN, " BAWA MAI 50JT POUNDS, LU BAWAK LARRR CESCS BALIK", cam tu lar kata Wenger bila Translate dalam BM ( hehehehe Q tambah perisa sikit, biar sodap nak dongar ).

Joe Cole yang Q anggap kurang power dan kerap di landa kecederaan semasa bersama " The Blues ", nampak mengadakan perbincangan pribadi ngan AW, selepas joe cole yang kureng berminat menyambung contract yang dah pon luput Tempoh kat S.Bridge.. ( macam HARR MEE ala pineng " BETOI BETOI HO LIAW jerrr pakai tarikh luput :p hue hue hue hue )
Ray Wilkins ( Ass. Don Carlo ) cuba ayat elok2 joe Cole untuk stay, selepas mendapat tau yang Cole di minati Banyak club gergasi ( Man U, Tth, Man. C dan Arsenal sendiri )
--> tak nak lepas free agak nya, nak lelong kat separoh musim nanti ke?? ingat lu sorang ke ada sekolah bro Ray???? lu pikir lar sendiri.
Remark:
Gooners??? ok ke ikat Joe Cole tu??? Q rasa kureng minat lar kat dia nie, rakan lain cam ner??

Khamis, 3 Jun 2010

sorry!!!! Our Captain NOT FOR SALE!!!!

Barca hari nie telah membuat bidaan rasmi yang tak menyebutkan jumlah wang untuk membeli balik BUDAK PERANTAU yang menjadi nyawa permainan Arsenal kita.
Dalam laman web rasmi Arsenal.com telah menyatakan Cescs adalah sebahagian dari perancangan masa hadapan Young Gunz, dan tidak akan membuka sebarang perbincangan mengenai transfer membabitkan Cescs.
Barca mendapat lampu hijau untuk mengajukan bidaan selepas mendapat tau yang Cescs menjumpai AW demi membincangkan perpindahan depa ke Barca.

AW beri sepatah dua kat Cescs, yang beliau tak payah risau sangat bab bidaan Barca, sebaliknya focus pada WC untuk membantu spain menjulang piala paling berprestij di dunia. selebihnya AW akan uruskan bab masa depan depa bersama young gunz.

Pihak pengurusan Arsenal telah pun menutup pintu perbincangan bagi transfer Cescs, dengan notis CESCS IS NOT FOR SALE!!! Pihak Barca pun sudah menyatakan akan menghormati keputusan Arsenal.
Pihak pengurusan pun berharap Barca akan mengkotakan janji untuk tidak lagi mengungkit pasal perpindahan Cescs yang terikat contract dengan Arsenal sampai musim panas 2015.

Bab yang lain, Arsenal memperpanjang contract Ramsey, Young Gunz asal Wales ini di minati ramai club termasuklah Man U yang menggunakan khidmat giggs untuk merayu bakat muda Wales joint Man U.

Ramsey dari pada mula lagi memang nak joint Young Gunz, mendapat bayaran balik dengan di perpanjang contract untuk jangka masa panjang.

Get Well soon bro, khidmat mu kami tagih untuk berjuang bersama Young Gunz.

Bab berita yang basa basi, Q tak post selagi tak kompem.
Adiossss Gooners.

Sabtu, 29 Mei 2010

entah larrrr...

berita terpanas sampai detik ini ialah pasal Jose Maurinho yang berhijrah ke Madrid
dan Barca yang masih juga nak kapten Arsenal kito yakni Cescs Fabregas.
Barca yang kerap kehilangan khidmat beberapa tonggak utama akibat kecederaan, seperti Xavi, Iniesta, berazam kuat memanggil balik budak petualang Cescs Fabregas.
Masa temu bual yang baru lepas nie, ramai reporter yang menanyakan pada Tuan Empunya Badan bab musim depan akan bermain kat club mana??
Dengan selamber depa jawab," ENTAH LARRR".
Cescs pon mengaku belom pasti kekal berjersey Fly Emirates, mungkin puasa gelaran yang masuk tahun ke 5, dan dugaan dari bujuk rayu "little Spain" in Catalan, melunakkan lagi hati kapten intan payung kita nie.
Cescs menaruh hormat dan mencintai club yang mengangkat dirinya sehingga memiliki nama besar seperti sekarang ini, Cescs masih mengenang penangan magic The Prof. ARSENE WENGER, juga penyokong Gunners yang tetap memberikan sokongan terhadap Young Guns.
Cescs mengaku yang rasa cinta itu lebih dia rasai ketika memasuki padang dari pada depa masuk ke dalam rumah sendiri. ( mesti marrr kat padang ada 60 k lebih cinta kat lu, dalam rumah tak sampai pon 20 orang, nak pertikai lagi ke?? ).

The. Prof is The Legend.
Dalam sejarah kepengurusan Arsenal, AW adalah personaliti yang tergantikan.
Beliau yang dah 14thn duduk memanaskan kursi pengurus pasukan, sememangnya tidak dapat di pertikaikan kemampuan beliau mengekalkan Arsenal dalam big 4, sejak menjejak kaki kat London Utara dari Club J-league - Nagoya Grampus Eight Fc tahun 1996.

3 gelaran juara BPL, 4 Fa Cup, AW juga masuk dalam pengurus berjaya kat BPL.

Sentuhan Magic nya, merubah nasib pemain terbuang menjadi Bintang yang bersinar, seperti Legend 14 Thierry Henry, Patrick Vieira dan juga tak lepas Cescs Fabregas.

David Seaman sendiri berpendapat, bila 1 hari nanti AW melepaskan Arsenal sebab pencen, berhijrah ke club lain atau pun mengurus sesebuah pasukan kebangsaan, akan sangat susah untuk Arsenal dapat mencari ganti setere AW untuk mengurus Young Gunz tanpa menggunakan kuasa wang Pounds.

David seaman berkata bila masa tu sampai, AW tidak kat Arsenal lagi, hanya ada 2 nama yang setanding dengan AW yakni Fabio Capello atau pon Jose Maurinho, tapi tetap lar AW the best in Arsenal.
( Larat ke pihak Management yang kodokut tu bayar 2 nama besar tu untuk gantikan AW yang loyal walau gaji ciput??? )
Ape pe pon berita panas belom habis lagi, bab belom ada kepastian 100% Cescs nak kekal atau pon balik kampong.

We wait & see.

Sabtu, 22 Mei 2010

nak sangat ke???? u stand by 80m Pounds bay.. not Euro.

Barca baru mendapatkan David Villa dengan 40jt Euro ( 34jt Pounds) mencatat sejarah yang pertama dalam sukan bola sepak yakni " ANTI RACIST " termaktub dalam contract dengan Club.
Next target Barca adalah Captain kita Cescs Fabregas.

Dengan bujuk rayu seluruh pemain Spain kat barca ( little spain in Catalan/Barca = bertolak belakang ngan Arsenal miskin pemain lokal ). akhirnya Cescs sengaja berjumpa AW untuk memberi keijinan dia berpindah ke Barca.
( tak boleh mahhhhh, lu jantung broooo... lu blah susah sikit nak cantum jantung plastic, Nasri=jantung plastic)
Arsenal pon tau yang Barca bukannya banyak sangat duit kat tabung, Pihak pengurusan /AW bersedia melepas cescs tapi..... dengan harga minima 50jt Pounds dan mungkin lebih.
Arsenal bagi penjelasan yang munasabah, bukan sembarang nak bagi naik harga.

James Millner yang tahun nie menyerlah bersama Aston Villa mendapat tawaran seharga 30jt Pounds dari Man. City, Cescs pulak merupakan pemain kunci Arsenal yang kedudukan dan skill jauh lebih tinggi jika berbanding Millner. Tak salah bila Barca yang ber iya2 sangat tu, akan mendapati tag harga 80jt Pounds untuk mendapatkan Cescs,
( Mungkin kah Cescs akan merajuk??? bab Arsenal yang persulit perpindahan nya ke Barca??? macam Anelka dulu yang nak ke R.Madrid sampai2 taknak main 1tahun??? just wait and see )

Chamakh kita punya.
sebelom nie banyak berita mengenai Chamakh yang di kaitkan dengan Arsenal.

Baru hari nie ( 22hb May) dapat berita yang Chamakh gembira mencapai niat untuk berjersey no. 29 musim depan bersama Arsenal.
selepas menempuh banyak proses dan halangan, akhirnya Chamakh merealisasikan mimpinya untuk bersama Arsenal dalam contract jangka masa panjang ( tak ada pernyata rasmi bab berapa tahun depa nie joint Arsenal).
Tu lar Bordeaux ni memang bodoh, musim lepas Arsenal nak bagi 7jt Pounds, bergayo nak 15jt Pounds.
Musim nie sapu angin jerr larrr.

Untuk Maruoane Chamakh, WE WELCOME U BROOOO..
ALL THE BEST AND MAKE THE BEST WITH OUR PROUD YOUNG GUNZ

Adios Gooners.

Isnin, 17 Mei 2010

mungkinkah??????

Barca yang memang minat gile kat Cescs ( Ex- Barca Junior ) telah memberi jalan mati kat Capitan kita Cescs, NOW OR NEVER!!!!
Barca dah stand by kan 40jt Pounds untuk membeli balik budak perantau, tapi belum ada sebarang tawaran rasmi di berikan terhadap Cescs.
Barca target Cescs harus joint Barca sebelum WC 2010 dimulai

Arsenal pulak kali terkahir menjulang piala 2005 setakat FA Cup sedikit merimaskan penyokong setia apatah lagi pemain2 Arsenal sendiri bab puasa gelaran yang dah pun cukup separuh dekad, sedikit sebanyak menggoyahkan loyalitas para Young Guns.

Cescs nak Arsenal sedikit bersaing dalam BPL dengan sedikit mengeluarkan wang pounds untuk mendatangkan pemain berpengalaman, nampak macam sia2 belaka, pihak Management yang sememangnya hanya memikirkan keuntungan untuk poket mereka sendiri telah memutuskan untuk tidak membazir dalam transfer musim panas nie.

Cescs yang sedikit terkilan memutuskan bertemu dengan Prof. meminta keijinan untuk dia berpindah ke Barca. ( jangan marah2 dulu yee kekawan, baru kabar hangin jerrr, belom kompem).

Seluruh barisan pemain barca turut serta dalam proses membujuk rayu Cescs tuk balik ke Barca, dan prestasi Barca yang begitu memberangsangkan di liga domestik, mungkin sedikit meluluhkan hati Cescs.

Cescs yang pernah beri kenyataan akan balik untuk bermain dengan club Catalan, tidak memberikan bila masa hal itu akan terjadi.
tentu saja bab2 sebegini menjadi target Paparazzi dan reporter sukan untuk berspekulasi.

berita kita dah baca, kita tunggu SHOW TIME dari tuan empunya badan.
bila Cescs blahhh, nampaknya Nasri harus jadi SUPER NASRI,

Adiossss Gooners.

Ahad, 9 Mei 2010

SWP merapat ke Arsenal??

Tiada apa yang dapat Q posting bab Arsenal vs Fulham, boleh jadi perlawanan malam nie setakat draw 0-0 atau pon Arsenal menang 2gol.
Arsenal yang tiada apa nak di raih, Fulham pulak rehatkan pemain utama untuk final UEFA cup vs Atletico Madrid.
Arshavin, Clichy back to squad, Nasri buat " AKU JANJI" untuk misi tahun hadapan dengan perlawanan menentang fulham adalah permulaan dari misi " AKU JANJI ". ( Nasri nak ambik juara BPL ngan Arsenal jadi depa buat " AKU JANJI " ).
Squad Predict:
Fabiansky
( kalau kalah lagi, lengkap lar suwey fabiansky selaku starter SELALU SEDEKAH kekalahan untuk Arsenal ).

Sagna - Sylvestre - Campbell - Clichy
Diaby - Song - Nasri
Walcoot - RVP - Arshavin
Q score Predict :
Sagu hati untuk peminat ARsenal
Arsenal 2
Fulham 0
Kita sambung bab topic SWP tadi.
selepas ketibaan Mancini ke MC, Shaun Wright Phillips (SWP) kureng mendapat tempat selaku starter dan hanya bermain 17kali, 6kali starter, 1kali bermain full time.

ikutkan tag harga SWP standard 13,5jt Pounds, kurangnya jam bermain SWP AW berpeluang membelinya dengan harga lelong serendah 5jt pounds jer, bab mancini yang memang tak ngam ngan SWP dan 2x5=5x2 SWP pon tak ngam ngan Mancini.
Q berpendapat tak payah belilar dia nie, bab laju tu walcoot lagi laju, skill dia pon lebih kureng jer.
Bellamy lagi ok dari dia apaaa.
tapi 1 kelebihan SWP nie, WaTan. Sememangnya susah nak tengok Arsenal bermain dengan lebih dari 5orang WaTan di semua perlawanan.
lagi 1 bab yang kureng tu, Arsenal dah lar semua Player kocik kocik, tambah lagi SWP yang lebih kocik.
Komplit larrr kalau jadi beli pon.

Tengok larrrr cam ner tindakan AW masa transfer musim panas nanti.

Jumaat, 7 Mei 2010

Ciayoooooo.. Arsenal.. nak dok no. 4 ke???

Dengan berbaki 1 game sahaja lagi, Arsenal hanya setakat dok tangga ke 3, dengan 72 mata jaringan 79 dan bolos 41 ( bolos terburuk di kalangan big 4 musim nie ). --> Puasa gelar bertambah 1 tahun lagi.

Totteham yang awal musim berhempas pulas, kat last game nie pulak boleh jer memintas untuk dok di tempat ke 3, bila Arsenal kalah di kandang sendiri dan Totteham menang dikandang Burnley, dengan torehan 70points 65jaringan gol + bolos 37 Totteham memastikan tempat terakhir ke play off liga juara2 musim hadapan, selepas menumpaskan limpahan wang pounds pak arab kat padang the stadium of Manchester ( Padan muke2 kemaruk kat wang Pounds tu ).

sedikit bab transfer musim hadapan,
Arsenal dikabarkan nak meminang Diego Lopez (28thn) goal kiper Villareal (Ex- R.Madrid) seharga 5jt Pounds.
Pemain Arsenal yang telah pun bebas Contract selepas tamat saingan musim nie:
1. Almunia - nampak lemah 2thn terakhir.
2. Sol Campbell - usia mengurangkan daya pertahan kuda tua.
3. Sylvestre - Q tak paham sampai hari nie, apa yang menarik perhatian Aw kat mamat nie.
4. P. Senderos - kat Arsenal setakat jadi simpanan, dok everton?? sama jer 2x5=5x2

yang pelik nya, Vito mannone yang begitu cemerlang masa vs Fulham dan di beberapa game CL, langsung tak mendapat peluang dari AW, Why AW??? why????

Marouane Chamakh akan menjadi pemain Arsenal musim depan. Bab League 1 France yang berbaki 2 game lagi merumitkan perbincangan contract mamat Maghribi nie dengan Arsenal, tapi Tuan empunya badan dah pon cakap, menolak Liverpool + Totteham, sebab Chamakh dah lama nak terkena sentuhan magic the Prof. ( harap2 lar tak kene potong last last minit nanti ).

Nama terkahir yang kantoi dalam list beli Arsenal, striker penuh kontroversi Mario Balotelli, striker U-21 italy nie memang dah black list kat inter mulai dari R. Mancini sampai ke Maurinho.
bila tengok cara bermain budak nie, Q rasa power jugak mamat nie, tapi perangai burok dan kurang loyality yang Q risau bila depa jadi joint Arsenal.
tapi kalau setakat bawah 10jt Pounds, tak payah mimpi lar tengok dia nie pakai jersey Arsenal, lagi nak deal ngan Maurinho, susah bebb... Ex-Chelsky, mesti tak ngam ngan Arsenal nyerrrr.
janji ada duit, ape2 pon boleh jadi, tapi tengok gaya AW hanya nak murah cam MADE IN PASAR MALAM ( barang Rejected dari Madrid, bila Madrid pengurus baru, gerenty cuci gudang, masa tu larrr AW bertindak ikut beli barangan lelong ), ikut kan janji Prof nak spent selepas habis season nie, kita tunggu kabar gembira musim hadapan.

Adiosssss Gooners.

Sabtu, 1 Mei 2010

Arshavin perjelas duduk masalah sebenar.

Pada member2 yang menyokong blog nie, Q harap maaf bebanyak bila sedikit melampau dalam menggunakan bahasa.
Seperti posting sebelumnya, Q sedikit terkilan kat Arshavin tu, memang benar adanya media Russia memutar belit fakta tapi bila kaji semula perangai dia nie selepas kes 4gol yang depa jaring kat anfield berkecai dengan jaringan penyamaan untuk Arsenal balik dengan 1 mata sahaja, memang nampak kekecewaan dia tak hilang lagi, Q pon kecewa jugak,
tapi semangat berpasukan tak boleh pudar bab remeh temeh cam tu, hal besar kene jadi kecik, yang kecik kena jadi kan tak de hal, baru sesebuah pasukan tu akan mara ke hadapan.

bukan nak puji Chelsea, Q akhir2 nie sedikit teruja akan performa berpasukan The Blues, walau Q menyampah tengok rakan2 penyokong Chelsea kat tempat keje 1 kilang Q yang belagak macam nak mampos.
Q masih sedikit respect semangat 1 pasukan Chelsea, JT yang tersangkot kes miang dia tu, rakan2 depa tetap beri sokongan mental kat dia,
tapi Q nak Chelsea tumpas kat anfield, biarlarrr Man U juara, menyampah tengok rakan keje Q penyokong Blues tu, belagak.

balik pada Arshavin,
Mamat nie bersuara selepas mendapat sepatah dua dari AW ( takut agaknya dia nie ).
AW yang sedikit terkilan akan kenyataan yang tersebar luas bab dia nak ke BArca, sedikit mendesak agar Arshavin memberi komitmen yang jelas pada pasukan, bab AW berniat nak memperpanjang contractnya bersama arsenal yang berbaki 2 musim sahaja lagi.
Arshavin menegaskan yang komitmen nya bersama Arsenal masih tinggi, hanya Media Russia yang memutar belit kenyataan beliau sebelum nie kat Russia.

P/s :
harap2 lar buat serupa cakap, jangan cam Hleb dan Flamoney sudah lar.

Pada member Gooners yang terkilan bab posting Q marah kat Arshavin tu, Q minta maaf bebanyak,
Bab Q layan game Arsenal akhir2 nie bila tengok Arshavin selaku starter, Q agak kecewa dengan perform dia yang kerap tamak penting kan diri untuk score goal, dan menunjuk kan perasaan marah melampau bila Arsenal gagal mendapat kemenangan.
tapi yang lepas biarlah berlalu, harap musim depan, Arsenal boleh lebih mencabar, dan menutup kelemahan yang ada.

ramai wartawan sukan telah melabel Arsenal selaku Club big 4 yang paling hancus kat bagian pertahanan.

Esok Q posting B.Burn vs Arsenal
dan bab Eduardo yang mungkin berhijrah ke club lain sebab kurangnya kesempatan depa bermain musim nie, juga bab AW yang nak kan Mexes ( AS Roma ) defender France ( 28 thn ).

Adiosssss Gooners..

Jumaat, 30 April 2010

AW naik hangin.

bercakap bab posting semalam, AW akhirnya beri sepatah dua.
depan2 pemberita, AW bagi komen bab kenyataan kontroversi Arshavin " Bermain untuk Barca adalah kemuncak kerjaya nya dan bermain bersama messi adalah impian nya,"

AW sedikit bengang, bab apa Arshavin buat kenyataan cam tu??? Semasa bersama club, perangai yang dia tunjukkan adalah jauh berbeza.
AW pon tak nak langsung menjatuhkan hukum bab kekadang ini keje reporter sukan yang suka memutar belit kan kenyataan yang di buat depan2 publik, dan ejen2 pemain pun ada peranan dalam menciptakan suasana untuk memanaskan lagi transfer yang akan berlaku pantas di penghujung musim.

AW memang tahu yang Arshavin berharap pada AW untuk mendatangkan 2 atau 3 pemain bintang untuk membantu squad muda Gunners melakar sejarah.

AW dah pon bagi tau yang dia lebih suka mengembangkan bakat2 muda dari pada menggunakan kuasa wang pounds, tapi tak tau lah mamat Russia yang sebijik nie.
AW nak perpanjang contract dia bab prestasi yang memberangsangkan, dengan berlaku nya keadaan yang sedemikian, AW nak kan penjelasan muktamad dari tuan empunya badan, depan2 para wartawan sukan.
Bila benar ada nya kenyataan yang telah Arshavin bagi tu, maka AW tak dapat menerima dan akan membuat kajian yang lebih terperinci sebelum apa2 tindakan yang akan AW ambik ke atas mamat Russia nie.

P/s :
Shavin, lu tak puas hati lu blah larrrr.
lu tak alak tak pa punya.
WE want our proud with talent not money power.

Rabu, 28 April 2010

Siyal punya Arshavin.

Belom pon lepas dari geram bab Arsenal puasa gelaran, mamat Russia kita dah pon cetuskan kontroversi lagi.
Arshavin mengulas 3 pengurus terbaik dunia menurut nya yakni:
Guus Hiddink, jose maurinho, fabio Capello.
Adapun AW hanya setakat cukup baik sahaja, dan bila dia dapat memilih pengurus untuk squad Russia, dia akan memilih antara 3 pengurus terbaik versi diri nya sendiri, bukan AW.

yang nie tak pe lagi, yang bengang nya, Arshavin mengeluarkan kenyataan yang dia berminat untuk bergabung ngan Barca. Dia cakap joint Barca adalah kemuncak karier nya, bermain bersama Messi dan kekawan adalah impian mamat Russia nie.

Q pon respect daya juang mamat russia nie semenjak joint Young Guns, tapi semenjak dua menjak nie, dah mulai reti belagak, menyampah tengok muke dia yang tamak nak score goal.

Bila nak blah, blah lar, Gooners tak bergantung pada penyangak macam lu larrr.

AW kene berbuat sesuatu, janji nak spent, kene spent sebelum WC 2010 nie, bila tak , nanti tetahan jerrrr harga bertambah mahal, macam Nasri.

P/s :
Biar larrr barca beli Arshavin tu, kalau dah kompem sign Chamakh.
Menyampah tengok dia tu, patut pon main semacam jerrr, sibok nak piala rupanya.
Bro Hafez, tolong lu uruskan Arshavin nie gi Celtic or Rangers kat scotland.
kompem dia ambik juara tiap tahun, saya tak payah lar ada penyangak dalam Pasukan Young Guns, merosak mental jerrr nanti.

Q Proud be 1 of Gooners. Once Gooner-Gooner forever.

Ahad, 25 April 2010

Arsenal puasa gelar untuk 5thn.

aksi di emirates melayan limpahan wang pounds pak arab menyaksikan Arsenal setakat berpuas hati dengan tambahan 1 mata sahaja.
Tiada yang special dalam aksi 90minit kat padang dengan tambahan yang paling lama Q pernah tengok yakni 8minit bab given yang terkehel tangan jasa adik angkat bro hafez ( Diaby ), mengalahkan masa tambahan 7minit game Stoke vs Arsenal yang mana Ramsey patah kaki, hanya kelibat Nasri, Song di bahagian tengah nampak bertenaga di tambah Clichy yang mulai in form, dan sedikit tusukan RVP ke ruang pertahanan Man. C. lain daripada itu, hampe...

Masuknya ex-gunners ke padang, Toure dan Vieira mendapat tepukan gemuruh dari penyokong2 Arsenal sendiri.
Sampai lar minit 72, bila Vieira di gantikan Adebayor, keadaan bertukar bunyi BBBBOOOOOO.
(NASIB ENGKO LAR BAYOR EH BAYOR).

Walau tak suka, Q memang harus mengakui, masuknya si Bayor nie, memaksa Arsenal memperkemas jentera pertahanan, Song selaku pengrosak serangan lawan berjaya mengawal keadaan, dan sempat nak bercium ngan Bellamy.
Bellamy memang patut di berikan sedikit pujian, kelajuan dalam dribling bola cukup menakjubkan walau Sagna berjaya menghambat laju striker wales nie

Tak po lar, next year kita cuba lagi.

pada bro hafez...
jangan patah semangat..
bila ado super sunday next year punye, yakin boleh menang, kita layan projector tembak diding yang engko cakap..
( jangan tembak orang dah larrr ).
ok lar
Q cao dulu, tak leh tidur tengok game semalam Arsenal tak larat nak balas, Q dah azam nak cium logo depan2 tv kedai mamak tu, tapi tak tercapai larrrr, sampai tak dapat tidorrrr..
tesionnnnnnnn,.....

Sabtu, 24 April 2010

Pre : Arsenal Vs Man.C

Arsenal yang sedang dalam dilema krisis pemain utama, malam ini akan melayan kunjungan Man. C yang glamour dengan wang pounds pak Arab.
Ada 3 ex-Gunz : Kolo Toure,Vieira dan yang terkahir si Sayor Kailan yang dah pencen dari squad kebangsaan Togo.
The Prof berharap kat penyokong Gunners, tak lagi mengungkit kes panas Adebayor masa kita berkunjung ke MC tahun lepas, dan nampak gaya Adebayor pon takut dari awal2 lagi, masa bro Hafez dapat tangkap yang mamat nie pakai T-shirt berlogo Arsenal, dan kenyataan bayor kat media yang berkata yang dia tak nak pindah, AW pon tau yang dia tak nak pindah, itu lar kenyataan si berok nie selepas kene tembakan terorris di Angola masa Piala Africa dulu ( nasib die baik, bukan die kene tembak mati ).
( Bengang gak tengok mat Togo nie, tapi abaikan jer larr, lain kali kalau buat lagi baru kita kasih pancit kete die ).


ok lar kita layan Prebiu kita dulu.

Tuan Rumah.
Arsenal.

Cescs, Arshavin, Gallas adalah 3pemain utama yang absent dan terbaru Vermelen mungkin bercuti lebih awal dan tidak lagi turut dalam 3baki game BPL musim nie, memang memberi impak besar terhadap perform Arsenal.
2kekalahan lepas sebagai bukti yang tak de 4 orang tersebut, Arsenal mengalami kejatuhan, tumpas ngan totteham, kecundang di 10 minit terakhir ngan Wigan.
Boleh di katakan Almunia dan Fabiansky adalah kambing hitam dalam squad yang kalah tersebut.
Almunia selaku mentor bagi lepas 2gol untuk Totteham, yang paling tak boleh di terima Fabiansky selaku protege 3gol dalam last 10 minit. ( podih...podihh.. )
bab yang 2 ekor nie lain kali lar, kita balik pada topik kita.
kali ini boleh di katakan aksi balas balik, tapi dengan ramai pemain utama cedera, boleh ke Youngs Gunz kite nie???
Ape pe pon kene caya ngan The Prof.
selaku Gooner gua caya sama lu Wenger, jangan kecewakan kite orang kat sini.
( macam lar wenger reti cakap melayu :) hihihihihihi)


5 last game BPL Arsenal: ( L, L, W, D, W )
18hb Apr Wigan - Arsenal 3-2 L
14hb Apr Totteham - Arsenal 2-1 L
03hb apr Arsenal - Wolverhampton 1-0 W
27hb Mar Birmingham - Arsenal 1-1 D
20hb mar Arsenal - WHU 2-0 W

Agaknya Almunia masih cedera, dan Wenger bagi Fabiansky untuk tebus balik apa yang dah dia bagi kat wigan, depa jadi starter, RVP yang baru jerr semboh mesti jadi reserve dengan cergas semulanya Dudu.

Fabiansky;- Sagna, Campbell, Sylvestre, Clichy;- Eboue, Diaby, Nasri, Rosicky;- Eduardo, Bendtner

Man. C

Man. C yang minggu lepas tumpas di kandang sendiri pada musuh derby utama Man U, terdesak untuk menang, untuk menjaga peluang tampil di liga champion musim hadapan dengan perburuan slot ke 4 itu tertumpu pada 4 pasukan, Totteham, Man C, Astonvilla dan Liverpool. Micah Richards yang kembali menambah lagi daya serang Man. C. Nampaknya bila Arsenal leka di barisan belakang, sedikit kesilapan tiada maaf bagi Young Gunz.

17hb Apr MC - MU 0-1 L

11hb Apr MC - Birmingham 5-1 W

03 Apr Burnley - MC 1-6 W

29hb Mar MC - Wigan 3-0 W

3game terakhir Arsenal vs Man. C
12hb Spt 09 MC - Arsenal 4-2
04hb Apr 09 Arsenal - MC 2-0
22hb nov 08 MC - Arsenal 3-0

Given
Micah Richards, Toure, Kompany, Bridge ----> Best Frenz JT
Adam Johnson, nigel de jong, Gareth barry, Bellamy
Tevez, Adebayor

P/s :
Expert predict, perlawanan dramatik berakhir dengan draw.

Q predict, Arsenal berhempas pulas untuk menang 2gol berbalas 1.

kekawan cam ner???

Rabu, 21 April 2010

Relax bro...

Nampak gaya ramai dah penyokong Arsenal dah naik hangin ngan pasukan muda Gunners.
Bro Hafez sampai marah2 kat fb depa :phue hehehehe

Relax bro..
ibarat ombak ada naik ada surut, naik selalu, jawaban dia: kita tak makan ikan, nelayan takut turun laut.
Kalau turun pulak, sayang ikan berlambak busuk, tak de orang nak.
KARAMSING WALIA untuk Blogger :p hue hehehehe
Cam tu jugak bola nie, cukup lar kita gegar BPL ngan 49game without Lose tu.
Lain kali kita cuba rekod lain pulak.

ikutkan hati, Q geram jugak sebenar ngan Wenger nie, bergantung ngan individu tertentu jerrr, bila dah kena hentam badai cedera pemain utama, dah mulai larrrr sakit hati nak layan.

Tapi nak sakit hati biar tahan2 jer lar dulu.
Kita layan game Vs Man. C kat Emirates.
Bila tak leh nak menang, baru kita kaw2 sakit hati nanti.

Bro Hafez.. apa macam??? lu layan kat mana bro???
Game tu awal sikit, boleh lar kita joint table ramai2 ajak member2.
boring jugak kene boooo sorang2, kalau ramai2 boleh lar pulak pura2 gi tandas cover malu :p wakakakakaka.
tapi itu sepintas lalu jerrrr.

Q bukan jenis layan cam tu, kena bedal 1-4 ngan Chelsea tahun lepas pon, Q hari2 masih pakai jersey Arsenal.
( Bab Jersey berlambak beli dari rantau panjang nyerrr ).

Ok lar, sebelum cao, Q nak kuatkan semangat kekawan Gooner yang layan Blog nie.
Tetap sokong Squad kita nie, kalau rasa2 tak kuat, selamat mencuba peruntungan sokong club lain

Akhir kata, Q once Gooner, Gooner Forever.
Proud be 1 of Gooners family.

Selasa, 20 April 2010

Sorry tak posting

Q harap maaf tak posting, bab Broadband kat rumah lambat pick up.
tanya kat Celcom centre, lepas tu cuba pulak kat kedai tu, line cun gile, siap try you tube layan cam ESPN oooo.
Repeat balik kat rumah pas tu, mula lagi buat hal, lembab gile.
nak tak nak nanti kene pegi lagi.
Q rasa kat kedai tu memang laju gile kot celcom tu kat dalam kedai.

Tinggal dulu bab broad band tu

kita cakap pasal kecundang lagi kat JJB stadium.
apa jadahnya malam tu.
Q dah rasa macam nak menang 0-3 malam tu, sial memang siallllllll.
malam sebelum tu, Totteham bedal Chelsea, Q lepak kat kedai mamak yang penyokong Blue ramai kat dalam.
Antara sedar dan tak, Q booooooooooo kuat semacam sampai ada 1 group kat kedai tu pandang lain semacam rasa macam nak terkam Q jerrr.
Q selambe jerrrr relax keluar ngan bini dengan kepala mendongak.
Tak tau terkene badi, masa layan game Wigan vs Arsenal, lepak ngan bini. terkena boooooooo di gol wigan yang ke 3.
pasalnya gol 1 dan 2 Arsenal Q jerit sambil angkat tangan tinggi2, tu yang depa semua booooo di last minit, tau Q Gooner.

Sodihhhhhhhhhhh betoi hati ini, kalah ngan wigan di saat Chelsea drop point.
Abaikan jerrrrr larrrr angan nak piala musim nie.

AW pon dah buat AKU JANJI nak spent beli seorang dua bintang untuk cover squad muda Arsenal.
AW pon yang dah tamat masa contract, nampak gaya nak sambung sampai 2014 kat Emirates.

Sabtu nie harus harus menang, kalah ngan Wigan tu memang padan muka Young Gunners, leka bila dah leading, tak serik2 kena bolos minit2 terakhir perlawanan. Q tak kisah sangat.
abaikan lar yang sudah2.
Janji kita tumpaskan man. c kat Emirates, kita tunjuk kat Sayor kailan dari togo tu, yang dia tak de pon kita boleh.
Q nak RVP balas balik pijak biji mata dia tu biar buta terus.
( wakakakaka ganas betoi larrrrr yang ayat terkahir nie :p )

Nanti Q posting bab Game Vs Man. C nie.
Mesti posting punya, penting nie beb.

Jumaat, 16 April 2010

Tambah lagi Vermaelen ambik cuti sampai penghujung musim.

Arsenal selepas kalah dari Totteham Khamis suboh, lagi tertekan selepas mendapat 1 lagi tamparan.
Cederanya Tonggak utama jantung pertahanan Arsenal, Thomas Vermaelen.
Joint dengan Arsenal, terus saja membuktikan bahwa dia memang patut diberikan 5star defender.
Bab defender dengan 7gol BPL setakat nie.

Tapi apakan daya, memang pon dalam bola tiada yang tak mungkin, semua boleh berlaku.
tapi memandangkan perbezaan gol dengan chelsea yang ketara ( Chelsea advantage 14 gol dari Arsenal ).
Kita hanya dapat mengharapkan keajaiban berlaku untuk dapat merangkul kejuaraan BPL sekurang-kurangnya kita menang 4 baki perlawanan terkahir dengan jaringan tak kurang dari 2gol dan Chelsea kalah 2kali dengan jaringan besar ( kene bolos kurang2 2 atau 3 gol / game ).

Bila tengok form Chelsea yang tengah On Fire, Agaknya Liverpool yang tengah fokus UEFA Cup mesti kene bedal kat AnField nanti.
Tapi seperti Q cakap Walau tak mungkin, mukjizat boleh berlaku.

Sekurang-kurangnya, kita dah ada dorongan mental dengan come backnya Intan Payung kita RVP.
Sekurang-kurangnya boleh tengok depa score goal untuk Arsenal.

P/s :
Bab Wigan vs Arsenal, esok Q postingkan.
Adiosssssss bro...
Wa Caoooooo

Khamis, 15 April 2010

Kita kecundang di tangan pecundang.

Tak tau lar ape dah jadi, peluang di persiakan cam tu jerrr.
kuat sangat ke Tth tu???
Tak de khidmat 2 tonggak offendsif utama, Cescs dan Arshavin amat terasai jentera hadapan.
RVP yang sudah Q jangkakan hanya selaku pemain gantian, masuk minit 68.

dengan saingan berbaki 4 game saja lagi, secara logik impian dah berkubur, puasa gelaran bertambah 1 tahun lar pulak lagi (T.T) sodihnyaaaaa

The Prof pon dah mulai menanggapi comment pengulas sukan, yang project Youngs Guns belom ada mental juara juga belom dapat bersaing ngan project wang pounds, Pak Russia ngan Pak Arab.
The prof berjanji akan spent season depan untuk mendatangkan 1 atau 2 bintang untuk menerangi The Gunners, sesuai permintaan Arshavin yang dok sibok minta pemain berpengalaman.

akhir kata once Gooner, Gooner Forever..
Adiosssss...

P/s :
Hari nie masih bengang, tak de mood nak ulas panjang2.
Bab posting game sabtu, Q mesti post nyerrr..

Rabu, 14 April 2010

Pre : Totteham Hotspurs vs Arsenal.

Dalam 10 game terakhir, Arsenal vs Tottenham banyak bermain draw.
tapi bila bercakap bab menang Arsenal yang lebih banyak meraih kemenangan. 4 kemenangan Arsenal, dan Tottenham hanya 1 kali.
Arsenal juga dalam landasan penampilan yang lebih baik, berbanding Tottenham. lain kalah dari Barcelona, Arsenal hampir selalu meraih 3 mata penuh setiap game BPL. awal2 Februari lagi, Arsenal belum pernah kalah. Kekalahan terakhir masa menyerah kalah ngan Chelsea kat S. Bridge 2-0.
Tottenham pulak baru merasakan pahitnya kekalahan vs Sunderland ngan Darrent Bent bagi ehsan persiakan 2 pinalty dari 3 yang di bagi refree. Selepas tu dihentam Portsmouth di semi-final Piala FA,

Hasil 5 game Terakhir Kedua club derby:
Arsenal 3-0 Tottenham - BPL (31hb/10/2009)
Tottenham 0-0 Arsenal - BPL (8HB/2/2009)
Arsenal 4-4 Tottenham - BPL (30HB/10/2008)
Tottenham 5-1 Arsenal - Piala Liga (23HB/1/2008)
Arsenal 1-1 Tottenham - Piala Liga (10HB/1/2008)

ARSENAL:
Ketiadaan Cescs & Arshavin dah pasti sedikit merisaukan Q memandangkan jentera hadapan yang bergantung sepenuhnya pada Bendtner.
Bendter pulak dah banyak sangat mempersiakan peluang keemasan yang terhidang.
Dudu selepas come back dari patah kaki akibat permainan ganas Birmingham, nampak kurang bertenaga bila depa tampil di setiap game Arsenal.
RVP yang dah mulai bermain dengan club kecil Amsterdam FC ( sekutu Arsenal ), dah kompem akan ikut berkunjung ke markas Totteham. hanya tak tau selaku starter ke atau pon sebagai pemain gantian ( tengok perangai wenger, mesti bagi masuk kat minit2 terkahir perlawanan ).
ketiadaan Gallas pon sedikit sebanyak merisaukan barisan pertahanan Arsenal, Campbell yang nampak masih mencari cari rentak untuk berduet ngan Vermaelen kat jantung pertahanan.

Totteham:
Totteham pon tak kalah teruk dari Arsenal, tumbang di semifinal FA vs Portsmouth pasti memberi tamparan hebat pada pasukan Harry Redknapp.
minggu lepas pulak, Darrent Bent mempermalukan ex Club yang mempersiakan dirinya 3-1 dengan ehsan 2 pinalty di persiakan dari 3 yang di bagi refree.
Peter Crouch striker Panjang nie berlagak nak jadi kan Arsenal sebagai tempat pelampiasan atas kekalahan yang menimpa pasukan Derby Arsenal ini ( Cakap sama panjang dengan orang die nie, siyal punya panjang).

Squad predict :
Arsenal
Almunia
Sagna - Campbell - Vermaelen - Clichy
Eboue - Song - Diaby
Walcoot - Nasri
Bendtner

Totteham -> Q tak nak ambik tau, sapa2 pon letak jerrr larrr, Q pejam sebelah mata tengok lu

Score Predict:
Totteham 1
Arsenal 3

Remark :
kekawan nak score berapa?????

Selasa, 13 April 2010

RVP kompem joint Gunners Vs Totteham.

untuk hari nie, Q dapat kabar yang RVP joint Squad Gunners berkunjung ke kubu Totteham Hotspurs, Seteru utama Derby londonner Arsenal.

Sebelum nie RVP diberi sedikit pendedahan turut joint Amsterdam FC, Club kecik bandar raya Holland.
AW sedikit terdesak menggunakan khidmat RVP bab Arshavin dan cescs yang tak lagi turut serta baki saingan musim nie.
Man U yang tercicir mata berharga masa menentang Black Burn sememangnya adalah satu pengajaran berharga bagi Prof, cukup lar sudah gol Birmingham yang buat kita semua bengang.

Suboh nie, Chelsea lebih dulu mendapat kunjungan Bolton.
Bila nak harap Chelsea cicirkan mata game nie, memang macam angan2 mat jenin jer, Astonvilla yang gah dengan nama besar customer tetap top 10 pon kene bedal 7-1, tambahkan lagi Bolton kene belasah 0-5 kat kampung sendiri.

dalam bola sepak tak de yang tak mungkin, semua boleh terjadi.
hanya secara fakta sedia ada, nampaknya kita memang tambah 1 thn lagi puasa gelaran.

Esok Q posting bab Totteham hotspurs vs Arsenal khamis suboh, esok pepagi Q posting yerr.
Adiossss.. Wa caoooo..

Sabtu, 10 April 2010

Q cuba Up Date.

Nampak Gaya Bro Hafez tengah busy urusan kerjaya depa, atau pon sibok Q tiket kedah masuk final Piala FA.
Ada ke tak penyokong Blog nie asal Nogori??
Bab sesama Gooners ngan Bro Hafez yang dah lama kenal kat blog, mulai dari Bro Afham kat blog lama dia lagi.
Jadi Q pon kena ikut " PULUN KEDAH PULUN "

Bukan Q tak nak update, bab sesetengah penyokong blog nie ada yang fanatik kat posting Bro Hafez, tu yang Q kureng active.
Tapi bro Hafez yang dah banyak bisnis sekarang nie ( tak tau lar bisnis ape sampai blog tak nak urus, agaknya bisnis cari mak we baru ). :p wakakakaka

Belum adanya game babitkan Arsenal, Q ulas sedikit:

Cescs ngan Arshavin dah pon mulai bercuti lebih dulu, bab kecederaan semasa 2 game vs Barca, yang mana leg 1 Arsenal comeback yang menakjubkan dari ketinggalan 2gol Zlatan ibramovic tapi dengan dominasi Barca memang tak dapat di imbangi oleh Arsenal sampai terkena 4-1 kat Nou Camp.
Bila saja wenger focus kat BPL jerr tahun nie, mesti dapat nyerrr, berbelah bagi ngan CL sampaikan tercicir mata berharga untuk beberapa kali untuk mendahului.

Di sebalik berita yang kurang menyenangkan Kubu Young Gunners, RVP intan payung kita dah pon bersedia masuk dalam squad untuk berkunjung ke markas derby Arsenal yakni Totteham Hotspurs, turut juga Djourou dan Gibbs.
Game Derby nie pastinya akan bermain dalam aura yang betoi2 panas, Arsenal yang tak nak tercicir sebarang mata untuk menjaga asa juara selepas kecundang di tangan barca.
Totteham pulak nak merasakan aura CL musim depan kutipan mata penuh disetiap perlawanan.

Pasal game tu nanti, selasa baru Q up date yerr.

Maruone Chamakh dari Bordeaux yang sama2 terkeluar dari saingan suku akhir CL, berkemungkinan besar akan berjersey Arsenal musim depan, mengingat Chamakh yang dah habis contract ngan Bordeaux ( tapi tak pasti lagi, kalau die nie jenis cam Ramsey, ok larrr, kalau cam si Bayor kailan tu, mungkin dia blah kat Chelsea ke atau Man. C ) kita tunggu jerr di penghunjung musim nie.

Ahad, 28 Mac 2010

Optimistik atas dasar Kalkulus


Ramai memperkatakan harapan menjulang trofi liga sudah ranap tetapi metamatiknya belum lagi, dua mata digugurkan di minit akhir membuatkan Arsenal tergelincir 4 mata di belakang MU dan 3 mata di belakang Chelsea yang mudah menewaskan lawan masing-masing. Jadi Arsenal diposisi pengharapan, mengharapkan gameweek seterusnya keputusan seri di Old Trafford apabila MU menerima kunjungan Chelsea manakala Arsenal pastinya perlu memastikan 3 mata penuh dijelmakan sewaktu menentang Wolves nanti. Seri ini bermakna Arsenal gagal meneruskan 6 kemenangan berturut-turut yang dicapai sebelum ini.

Mungkin banyak faktor yang mencederungkan Arsenal mencicirkan dua mata di St Andrews. Pilihan kesebelasan utama, hilang fokus, strategi tidak begitu menjadi dan pastinya permukaan padang yang dilihat kurang memuaskan. Bermula aksi sehingga penghujung April nanti membuatkan Arsenal akan beraksi 3 hari satu perlawanan maka sememangnya kita tidak dapat melihat Wenger meletakkan kesebelasan pilihan utamanya dan terpaksa melakukan rotation yang juga gamble bagi memastikan jumlah kecederaan diminimumkan tatkala beberapa individu masih lagi bergelut mendapatkan kecergasan terbaik. Howard Webb? Sudah aku jangkakan daripada referee dungu botak ni.


Dan tindakan Wenger memasukkan Nasri dan Arshavin membuahkan hasil tetapi kegagalan menggunakan kelebihan jaringan Nasri dengan memasukkan sama ada Eboue atau pun Silvestre dalam memperkukuhkan pertahanan memakan diri dan akhirnya Philips menjaringkan gol berharga buat Birmingham. Dou impak daripada pemain gantian tetapi tidak cukup bermakna buat Arsenal. Jika diimbas, posisi ofsaid Chucho tidak diendahkan penjaga garisan dan memberikan kelebihan buat Philips dan Almunia yang tidak berada di posisinya terkapai-kapai menolak bola keluar, memalukan!

Permukaan padang? Apa yang boleh kita jangkakan di luar Emirates? Terpaksa kita harungi, jika masuk akal, mungkin lepas ni kena propose tambahan padang latihan di mana permukaan padang latihan tidak begitu rata dalam memastikan permainan Arsenal dapat disesuaikan dengan permukaan padang kurang baik di tempat lawan dan pastinya JJB Stadium menjadi satu lagi permukaan padang yang aku rasakan mampu mengganggu permainan Arsenal. Kredit aku berikan kepada Birmingham yang kelihatan cukup berdisiplin mengawal kubu mereka dan banyak mematahkan serangan Arsenal, jadi tidak hairan MU dan Chelsea memperoleh 1 mata sahaja di St Andrews juga. Aku masih lagi optimistik!

Rabu, 24 Mac 2010

Mata Berharga, Kehadiran Semula Van Persie ke Kem Arsenal dan Kegagalan Mendapatkan Vermaelan pada Aksi di St Andrews

Panjang tajuk, banyak sangat tak update. Ok, 3 mata berharga diperolehi di Emirates walaupun bermain lebih daripada 45 minit setelah Vermaelan dikeluarkan oleh Martin Arkinson yang boleh aku perkatakan keputusan tidak munasabah. Gol jaringan Denilson yang dirancang antara dia dan Bendtner sekali lagi membuktikan Bendtner semakin baik permainannya, begitu juga Denilson. Dan pastinya Almunia antara watak penting yang menukarkan semangat Arsenal lebih hangat setelah berjaya menyelamatkan sepakan penalti Diamanti yang juga terpancar di wajah Campbell kelegaan.

Boleh aku perkatakan kini pemain semakin matang mengawal permainan walaupun beraksi 10 pemain dan pastinya ini juga merupakan elemen mental cukup baik. Gol kedua yang tercipta hasil kerja keras Fabregas disusuli lorongan cantik Eboue yang kemudiannya dikawal Fabregas ditampan oleh Upson yang menghadiahkan penalti buat Arsenal. Dan Fabregas menambah gol ke 15 liga musim ini, percapaian cukup membanggakan daripada talisman yang banyak mempengaruhi kedudukan Arsenal sekarang.

Sementara itu di Holland, van Persie secara rasminya menyatakan dia sudah pulih daripada kecederaan panjangnya sewaktu beraksi bersama negaranya tetapi dia mungkin akan kembali menyarung jersi Arsenal di penghujung bulan ini jika dia mampu mendapatkan match fitness. Tonik buat Arsenal dengan kembalinya dia ke pangkuan Arsenal, begitu juga Gallas yang kemungkinan besar pulih selepas aksi di Emirates menentang Barcelona.

Dan rayuan Arsenal bagi menggelakkan Vermaelan daripada terlepas aksi di St Andrews nampaknya gagal setelah FA secara rasminya menolak rayuan berkenaan. Ini bermakna, buat pertama kalinya perjalanan liga musim ini, Arsenal tanpa Vermaelan ketika menentang Birmingham nanti dan dia bakal kembali pada aksi menentang Wolves di Emirates, begitu juga Gallas. Pastinya Wenger akan merehatkan Campbell bagi memastikan dia betul-betul fit untuk menentang Barcelona nanti, jadi bolehlah kita predict Wenger akan memasangkan Song dan Silvestre di bahagaian center back.

Maaf sebab posting agak lambat, busy dengan kerj dan letih sebab dari hujung minggu sampai sekarang memang aktiviti padat. Apa-apa pun, kita semakin cerah untuk mencapai impian meraih trofi pertama ke Emirates. Keep the belief!