Khamis, 31 Disember 2009

Portsmouth 1 - Arsenal 4

Predict mengena, yang paling penting Arsenal konsisten meraih 3mata untuk kekal mencabar perebutan gelaran juara BPL tahun nie.
tak de individu paling penting pasukan yakni capitan kita Cescs, dan juga " PUJAAN HATI " Bro Hafez -> Denilson yang cedera, Ramsey mengisi kekosongan Midfield bersama Song dan Diaby -> ADIK ANGKAT Bro hafez yang jadi man of the match versi Q :) wakakakakakaka

Arsenal menguasai perlawanan di Fratton Park, umpan Nasri & Eduardo untuk Diaby merembat dari jarak dekat minit 18 dapat di selamatkan Asmir Begovic.
Minit 27 Arsenal di depan menerusi Eduardo selepas mengeksekusi free kick, rembatan membentur paha Younes Kaboul terus menerpa jaring gawang " THE POMPEY ".
minit 42 Samir Nasri menjaringkan gol ke 2 untuk arsenal dari dalam kawasan kotak pinalty, hasil umpan Ramsey yang sebelum tu mendapat bola dari Dudu.

Separuh masa ke 2 Portsmouth pon tak nak bertahan cam tu jerrr, minit 52 umpan Steve Finnan pada K. Boateng mencemaskan pertahanan Arsenal, bola liar jatuh kat kaki Nadir Belhadj yang terus merembat, sayang bola sedikit saja tersasar di tepi tiang gawang Almunia.

Arsenal menambah jaringan melalui aksi solo Ramsey minit 62. berjaya merebut bola dari Anthony van Den Borre, pemain asal Wales ini berlari seorang2 dari suku kawasan akhir lawan, terus merembat ke gawang Begovic dengan kaki kirinya ( Superb layaknya masa Ramsey score untuk Wales hari tu ).

minit 67 Portsmouth mendapat gol sagu hati menerusi rembatan jarak dekat Nadir Belhadj yang melakukan umpan satu dua yang cukup baik dengan Vanden Borre.

umpan silang nasri di sudahi dengan gol oleh Song menerusi rambut kerinting nya di minit 81, menutup peluang Tuan Rumah untuk mengejar ketinggalan ( layaknya semifinal Malaysia Vs Tuan Rumah Laos :) wakakakaka ).

Portsmouth:
Begovic, Finnan, Kaboul, Ben-Haim, Hreidarsson, Yebda, Mokoena (Vanden Borre '58), Hughes (Brown '90), Belhadj, Boateng (Kanu '71), Piquionne

Arsenal :
Almunia, Sagna, Gallas, Vermaelen, Traore, Ramsey, Song Billong, Diaby, Nasri (Eastmond '85), Eduardo (Rosicky '72), Arshavin (Vela '82).

P/s :
Brooo Hafez... Adik Angkat engko dah tambah konsisten akhir2 nie..
tak nak mengaku adik angkat lagi ker???
Aku ada membe boleh beli Jersey no. 2... tak nak kirim keee :p wakakakakakakakakaka

Selasa, 29 Disember 2009

Portsmouth Vs Arsenal : Pre

Kemenangan 3-0 di atas Astonvilla harus dibayar mahal, Cescs kembali mengalami cedera dan mungkin untuk 3minggu depa rehat ( mungkin 3 game Cescs Absent; vs Portsmouth, Everton dan Bolton ). Hanya 27minit Cescs masuk menggantikan "pujaan hati" bro hafez -> Denilson, 2 gol Arsenal dijaringkan Cescs sendiri.
Tapi bukan bermakna Arsenal boleh berpuas hati untuk melayan game seterusnya.
Portsmouth yang duduk posisi paling bawah BPL mulai menunjukkan belang, belasah Liverpool di rumah sendiri 2-0, tetapi kalah kat rumah WHU minggu lepas 2-0.
Malam nie Arsenal akan berkunjung ke Portsmouth, tekanan berbalik pada Arsenal bab Chelsea yang menang derby West Londonner ke atas Fulham.

Tuan Rumah.
Portsmouth pasukan juru kunci, dok kat bawah sekali harus menang untuk menjaga peluang tetap kekal kat BPL, rekod Portsmouth kali terakhir menang atas Arsenal yakni march 1958 dengan score 5-4 Fratton Park. selepas tu 20 perlawanan Portsmouth Vs Arsenal merekodkan Arsenal menang 12game, draw 8game.

Starter Portsmouth Predict;
D. James
Kaboul, Hreidarsson, Finnan, Ben-Haim
Belhadj, O'Hara, Mullins, Brown,
Piquionne, Dindane

Portsmouth
26 Dec (Premier League) v West Ham United (A) LOST 0-2
19 Dec (Premier League) v Liverpool (H) WON 2-0
16 Dec (Premier League) v Chelsea (A) LOST 1-2
12 Dec (Premier League) v Sunderland (A) DREW 1-1
05 Dec (Premier League) v Burnley (H) WON 2-0
01 Dec (League Cup) v Aston Villa (H) LOST 2-4

Arsenal
pemain yang berada dalam daftar cedera, belum ada satu pun yang fit untuk game nie, malah bertambah satu personaliti penting yakni capitan dari Catalan, Cescs mungkin absent untuk 3-4 game ke hadapan, AW bernasib baik masih boleh mendapat khidmat pemain asal Africa, Song dan eboue untuk kali terakhir bab lepas nie, depa ber 2 nak balik africa untuk mewakili negara masing2 untuk Piala benua Africa.
AW pon tak nak Budak2 depa leka. Chelsea nak menang 2-1 kat S.Bridge atas anak didik Grant ( ex- pengurus Chelsea ) separuh mati, Liverpool kena bantai 2-0. walau Kat Emirates Arsenal menang 4-1 jaringan Pujaan hati Bro Hafez 2goal ( Abou Diaby ), Gallas dan Ramsey, The Gunners harus kekalkan rentak kemenangan untuk kekalkan 3mata berharga.

Arsenal Starter predict:
Almunia
Sagna, Gallas, Vermaelen, Traore;
Eboue, Song, Denilson;
Nasri, Arshavin, Diaby

Arsenal
27 Dec (Premier League) v Aston Villa (H) WON 3-0
19 Dec (Premier League) v Hull City (H) WON 3-0
16 Dec (Premier League) v Burnley (A) DREW 1-1
13 Dec (Premier League) v Liverpool (A) WON 2-1
09 Dec (Champions League) v Olympiakos (A) LOST 0-1
05 Dec (Premier League) v Stoke City (H) WON 2-0

Sejarah Arsenal Vs Portsmouth ( BPL ):
August 22, 2009 Arsenal - Portsmouth 4-1
May 02, 2009 Portsmouth - Arsenal 0-3
December 28, 2008 Arsenal - Portsmouth 1-0
December 26, 2007 Portsmouth - Arsenal 0-0
September 02, 2007 Arsenal - Portsmouth 3-1
May 13, 2007 Portsmouth - Arsenal 0-0
December 16, 2006 Arsenal - Portsmouth 2-2
April 12, 2006 Portsmouth - Arsenal 1-1
December 28, 2005 Arsenal - Portsmouth 4-0
March 05, 2005 Arsenal - Portsmouth 3-0

Expert Predict :
Portsmouth 0
Arsenal 2

Q Predict :
Portsmouth 1
Arsenal 4

Isnin, 28 Disember 2009

Arsenal 3 - Astonvilla 0

Arsenal menang 3-0 hasil 2 jaringan Cescs yang masuk di separuh masa ke 2 minit 57 dan gol di injury time 91' oleh ADIK ANGKAT BRO HAFEZ adalah Jawaban dari pasukan mana dalam perlawanan " HARUS MENANG " BOXING DAY / SUPER SUNDAY. ( Bro Hafez... Caya larrrr ADIK ANGKAT mikea).
Arsenal tak menurunkan Captain Cescs selaku starter, lebih supremacy di separuh masa pertama, jika dibanding serangan Astonvilla, Arsenal lebih banyak mendapat peluang untuk menjaringkan goal, rapatnya barisan pertahanan Astonvilla yang bermain defendsif, jentera serangan Arsenal yang di ketuai Arshavin.C.s susah untuk menjaringkan goal, beberapa serangan balik Abgonlahor.C.s. hampir2 mencemaskan AW ( termasuk lar goal masa pelanggaran terhadap Almunia di separuh masa pertama).
Arsenal tanpa kelibat Cescs di separuh masa pertama, terikut-ikut rentak permainan Astonvilla yang lebih kepada bermain bola2 tinggi ( maklumlarrr.. depa ingat kalau bola tinggi Pemain2 Arsenal yang kecik2 tu tak bermaya, kena 3-0 baru larrr sedar :p he hehehehe ).
AW terpaksa menurunkan Cescs di minit 57 yang masih mengalami cedera paha bab kurangnya daya serang Arsenal.
hasilnya memang Fantastic, Cescs menjaringkan 2 goal di minit 65 hasil free kick jarak 20 mtr & 81 hasil umpan sisi kanan dari Theo Walcoot.
2gol tu memang harus dibayar mahal, cedera paha Cescs semakin teruk, pridiksi awal, bila teruk 3-5 minggu, bila setakat cedera biasa - Cescs hanya perlukan 1 minggu nie untuk semboh. ( Get well soon Capitan ).
minit 91, ADIK ANGKAT bro hafez - Abou Diaby menutup game malam tu dengan jaringan cantik sebelah bawah sisi kanan gawang Friedel.
Malam semalam memang milik Arsenal, Astonvilla masa masuk ke stadium dengan kepala tegak memandang langit- terkulai lemas kena goal ke 3 ADIK ANGKAT BRO HAFEZ :p wa kakakakaka.

Arsenal:
Almunia;
Sagna, Vermaelen, Gallas, Traore;
Nasri, Song Billong, Denilson (Fabregas 57, Ramsey 84)), Diaby, Eduardo (Walcott 64);
Arshavin

AstonVilla:
Friedel;
L. Young (Delph 76), Dunne, Cuellar, Warnock;
A. Young, Petrov, Milner, Downing;
Heskey (Carew 63), Agbonlahor

P/s :
BRo hafez.. belakangan nie.. adik engko tererr arrggghh..
tak nak bagi present kerrr???

Ahad, 27 Disember 2009

Arsenal vs Astonvilla - Pre

Bro hafez nie memang tak patut sungguh, adik angkat & pujaan hati langsung tak depa hirau kan walau dah berjaya dalam misi mengutip 3mata penuh kat Emirates vs Hull.
Ok larrrr, bab adik angkat atau pujaan hati tu, abaikan jerr larr dulu.

kite mula ikut Tuan Rumah.

Arsenal
kecederaan yang menimpa ramai tonggak utama squad seperti RVP, Bendtner, Clichy, Rosicky, gibbs, amat di rasai pasukan muda Arsenal. ( tak kira lar Dzourou dan Traore yang bermain kureng )
Chelsea yang dah masuk dalam " BLACK DECEMBER " bermain draw dengan Birmingham City bermakna tugasan Anak didik AW " HARUS MENANG " game vs Astonvilla untuk memantapkan lagi usaha merebut gelar juara BPL untuk musim nie.
tapi bukanlar tugasan mudah untuk " The Young Gunners ".

Arsenal (Dec)
Dec 19 '09 Arsenal - Hull City 3-0 W
Dec 16 '09 Burnley - Arsenal 1-1 D
Dec 13 '09 Liverpool - Arsenal 1-2 W
Dec 05 '09 Arsenal - Stoke City 2-0 W

Squad Predict ( Ver. Q bab Cescs dalam 50-50 lagi).
Almunia;
Sagna, Vermaelen, Gallas, Silvestre;
Walcott, Song, Denilson, Nasri;
Arshavin;
Eduardo.

Astonvilla.
Astonvilla semakin menggerunkan kat BPL, dengan club big 4; Liverpool + Man U kalah di rumah depa sendiri, Chelsea pulak kalah masa bertandang ke Villa park.
Menang 2-0 di Emirates tahun lepas adalah modal besar untuk anak didik Martin 'oneill untuk super sunday minggu ini.
Sedikit kesilapan kecik barisan muda Arsenal, buruk akibatnya ( Astonvilla memintas kedudukan ke 3 BPL ).
Serangan balik Astonvilla, memang tak dapat di pertikai lagi, yang mana 2gol di emirates tahun lepas berpunca serangan balik pantas striker Astonvilla.

Astonvilla ( Dec )
Dec 19 '09 Aston Villa - Stoke City 1-0 W
Dec 15 '09 Sunderland - Aston Villa 0-2 W
Dec 12 '09 Manchester Utd - Aston Villa 0-1 W
Dec 05 '09 Aston Villa - Hull City 3-0 W

Astonvilla ( 4-4-2 )
Friedel;
L. Young, R. Dunne, Cuellar, Warnock;
A. Young, S. Petrov, Boateng, Downing;
Carew, Agbonlahor

Sejarah perlawanan Arsenal vs Astonvilla ( Arsenal W=3 D=3 L=1 ).
December 26, 2008 Aston Villa - Arsenal 2-2 D
November 15, 2008 Arsenal - Aston Villa 0-2 L
March 01, 2008 Arsenal - Aston Villa 1-1 D
December 01, 2007 Aston Villa - Arsenal 1-2 W
March 14, 2007 Aston Villa - Arsenal 0-1 W
August 19, 2006 Arsenal - Aston Villa 1-1 D
April 01, 2006 Arsenal - Aston Villa 5-0 W

Q Score Predict
Arsenal 3
Astonvilla 1

Sabtu, 26 Disember 2009

Bola-bola api Nasri dan maruah-maruah Big 4 2008/09

Aku pun nak menambah sikit dari apa yang pernah diterbitkan oleh saudara Q mengenai aksi panas sewaktu membantai Hull City 3 bijik tanpa balas di Emirates. Ok, aku rasa commentator hari tu memang bodoh untuk mempertikaikan kedudukan Almunia yang berlari daripada post nya ke kawasan pergaduhan kerana pada hari tersebut Almunia bertindak sebagai kapten maka sudah pasti dia perlu terlibat dalam meleraikan pergaduhan. Bodoh la kalau kapten nak duduk saja, apa punya sundal la commentator tu, tak alert langsung pada siapa yang pegang arm band.

Nasri, Bramby dan Hunt nampak gaya nya tidak akan dikenakan tindakan lanjutan oleh FA tetapi Arsenal dan Hull City kemungkinan besar akan menerima denda atas kegagalan mengawal emosi pemain-pemain. Kejap, siapa yang emosi, Hull City aku rasa, tak dapat nak terima game yang dikuasai Arsenal sehingga menggunakan permainan fizikal, so tak hairan kenapa Nasri react kepada Garcia yang secara sengaja menguis kaki dia sewaktu melarikan bola sebelum insiden panas itu berlaku. Kalau Joey Barton pon Nasri tak hairan, apatah lagi Garcia...hahaha. Paling menarik, AW akan mempertahankan Arsenal dan aku suka baca petikan ini:

'Wenger intends to fight his corner and believes that, after the initial spark, his side were more sinned against than sinning.'

So bagi aku la kan, Hull City ni cuma nak perhatian. Lepas kalahkan Arsenal musim lepas, dorang teringin lagi nak jadi perhatian media-media British. Apabila kalah di home mereka, senyap saja. Lepas tu, kekalahan FA Cup di Emirates, isu kononnya Fabregas meludah kepada pembantu Phil Brown dijadikan kes walhal tiada bukti langsung, cuma cakap pada mulut saja. Kalau aku jadi Fabregas, aku saman jer Hull City, buat statement tapi takde bukti! Ni cuba lak lagi cari pasal, aku rasa AW, players dan fans pun malas sangat nak layan dorang ni, apa kelas nak layan team yang nak kena relegate musim ni...hahahahaha.

Ok, berbalik kepada aksi menentang Aston Villa di Emirates yang juga mungkin melibatkan kedudukan posisi kedua, ketiga mahu pun keempat kerana sekiranya aksi ini berkesudahan dengan satu pemenang dan MU mengalami kekalahan, ganjaran tempat kedua sudah pasti milik pemenang tersebut dan bagi Arsenal, jika menang aksi ini dan MU seri, kemungkinan besar melonjak ke tangga kedua jika dilihat pada goal different, so aksi ini boleh lah dikatakan aksi yang juga menentukan kedudukan di top 4 liga.

Dan Aston Villa yang juga telah menewaskan MU, Chelsea dan Liverpool musim ini dilihat cukup bermotivasi bertandang ke Emirates apatah lagi musim lepas kekalahan Arsenal di Emirates membolehkan keyakinan mereka bertambah tetapi Arsenal memadamkan kejayaan Aston Villa di Emirates musim lepas dengan menendang mereka dari kedudukan empat pasukan teratas di hujung musim lepas. Dengan Fabregas masih dalam kondisi 50:50, Arsenal sememang mengharapkan khidmat talisman ini pada aksi super duper penting ini.

Adik-adik Q iaitu Denilson dan Diaby or 'Double D' menunjukkan aksi memukau sewaktu mengAYAMkan Hull City sememangnya diharapkan berterusan. Kualiti tu ada cuma perlu konsisten dan yang penting, buktikan pada aksi penting seperti esok di Emirates. Tak kira la menang macamana, 3 points penting untuk menunjukkan Arsenal adalah pesaing kejuaraan liga yang serius.

Prediction, Arsenal 2 - 1 Aston Villa

Jumaat, 25 Disember 2009

Arsenal pinjam Klaas-Jan Huntelaar.

Krisis Arsenal akan Striker sampaikan Arshavin kat posisi Play maker/Attacking Midfeield boleh menjadi Striker. Tapi kemenangan di Anfield membuktikan pada dunia yang AW sememangnya memiliki kelas tersendiri dengan sentuhan magic, jaringan Arshavin membolehkan 3mata penuh untuk Arsenal.
RVP striker intan payung kita, dah pon bercuti panjang lepas pembedahan pada buku lali akan mengambik masa sampai April 2010 untuk semboh ( siyal punyo Holland, nanti time WC boleh maen pulak RVP nie, mulut jahat Q, cedera balik lepas Holland masuk final -> Holland garang kat Qualiying, mungkin ke euro 2008 berulang??-> garang kat kualifikasi hancus di tangan Russia).

Berbalik pada topic kite kat atas, AW berminat untuk meminjam Huntelaar dari AC Milan untuk tempoh separuh musim hadapan, bab Huntelaar yang kurang mendapat tempat kat squad utama. ( RVP agak2 boleh maen musim 10/11 )

Milan yang terdesak dalam memulihkan performa terbaik club, mungkin saja akan bagi Huntelaar kat Arsenal untuk tempoh separuh musim ke hadapan nie, bab sentuhan AW akan memberi ketajaman tersendiri untuk mamat Holland mengambik posisi yang di tinggal mate sesama Holland dia RVP.

Profile :
Nama : Klaas-Jan Huntelaar atau The Hunter.
Lahir: 12hb ogos 1983, Drempt, Holland.
Tinggi: 186 cm.
Berat: 78 Kg.
Striker Holland / AC Milan.

P/s :
Laptop baru nie, Q boleh update kat kedai mamak dulu, peruntukan broad band tak ado, nak mintak Bro hafez Support :p wakakakakakaka.
Esok kite layan game penentuan Arsenal Vs Astonvilla di Emirates.

Selasa, 22 Disember 2009

Insiden Di Emirates berpanjangan.

Insiden " PANAS " di kawasan luar kotak pinalty berpanjangan, Samir Nasri boleh jadi mendapat penggantungan 3 perlawanan, bab menampar Richard Garcia, semasa Arsenal mengalahkan Hull 3-0. ( tapi Q tak nampak pon tampar, yang ada tak sengaja jalan mengena badan depa, tapi jatuh macam ayam kena sembelih ).
Nasri dan Garcia, hampir2 memanaskan game malam tu yang membabitkan hampir semua pemain kedua belah pihak. Refree Steve Bennett memberi kad kuning pada Nasri & Steve Hunt. Bennett akan memberikan report keadaan malam tu yang menjadi asas FA mengambil tindakan ke atas Nasri dan Nick Barmby.
Nick Barmby, pemain veteran Hull, juga akan mendapat hukuman yang sama, depa dipersalahkan mengangkat kedua tangannya ke arah kepala Nasri. ( yang Q nampak di tolak kepala nasri ada lar, ini reporter sukan " Anti Arsenal " ke??? )
Alexandre Song pulak nampak mencekik Hunt. ( Yang Q tengok bab dia cepat2 nak meleraikan bab pendek lar dia tolak mengena leher, ada replay 3 kali marrr ).
Barmby juga mencuba bergaduh dengan Nasri kat lorong menuju ruang rehat. Depa juga memaki hamun pihak security yang berupaya mengawal keadaan. Phil Brown mengganti Barmby di separuh masa kedua, untuk menjaga kemungkinan berlaku hal yang lebih buruk

Ahad, 20 Disember 2009

Arsenal 3 - Hull 0

Arsenal terdesak " HARUS MENANG " tiap2 perlawanan BPL, tampil tanpa di perkuat tonggak utama Cescs, Arsenal menekan dari awal2 lagi, semua rembatan ke gawang Hull dapat ditepis dan diselamatkan oleh myhill ( goal keeper Hull ).
Permainan defendsif hull hampir2 meruntuhkan mental jentera serangan Arsenal, Nasri yang terbabit suasana panas terkena kad kuning juga dengan Stephen Hunt. ( Almunia yang dari gawang dia pon lari menuju depan kawasan kotak pinalty, komentator malam tu cakap tak sepatutnya almunia datang ke kawasan kotak pinalty lawan memang betoi2 komentator malam tu bangang jugak, Almunia selaku Kapten patut datang menenangkan keadaan ).
Sampai larrrr gol yang di cari2 tu tiba, rupa2nya Denilson " ADIK ANGKAT " Bro Hafez kite tu ambik free kick minit 45' terus menerjah gawang, walau bukan world class, placing yang begitu baik sekali sampai myhill pun lambat sesaat nak tepis bola tu. ( Caya larrr bro, adik engko memang tere gilerrr malam tu ).
Phil Brown memasukkan Seyi Olofinjana untuk menambah jentera serangan Hull. minit 55' upaya tersebut membuahkan hasil. Mikael Silvestre di persalahkan bab menarik baju Fagan (tarik tu ada, tapi tak pon jatuh atau pon merbahaya) refree Steve Bennett memberikan Hull penalty. Manuel Almunia mampu menepis pinalty yang di ambik Geovanni. ( memang ada unsur nasib baik masa tepis tu, Almunia dah jatuh dulu pada tempat yang memang betoi2 pada arah Geovanni rembat - apa2 pon world class save ).
Drama pinalty tu ternyata menaikkan semangat Eduardo dan kekawan, 4 minit berlalu Eduardo menjaringkan gol ke 2 assist dari Dhalsim/Diaby yakni " PUJAAN HATI " Bro Hafez.
Arsenal semakin garang dalam corak permainan menyerang, bab Hull yang cuba mencari gol untuk merapatkan jurang gol, jadi pertahanan yang goyah dapat di bolosi Dhalsim hasil kerja sama dengan Arshavin.
kalau ikut2kan penguasaan Arsenal selepas Walcott masuk menggantikan Eduardo minit 75, banyak peluang tercipta, tapi kurang matangnya corak permainan Walcott (yang kerap di landa masaalah kecederaan) perlawanan hanya berakhir dengan Arsenal 3 - Hull 0.

Arsenal
Almunia;
Eboue, Vermaelen, Gallas, Silvestre;
Denilson, Song, Nasri ( Ramsey 69'), Diaby;
Arshavin (Vela 83'), Eduardo(Walcott 75').

Hull
Myhill;
Gardner, Zayatte, Dawson, McShane;
Barmby / Olofinjana (46'), Geovanni / Mendy (69'), Boateng, Hunt, Garcia / Cousin (61');
Fagan.

P/s :
Q tak tau bab apa yang Eboue kena Bbbooooo awal perlawanan bermula, tapi lepas corak Arsenal mulai Aggresive dalam menyerang, baru larrr berkurang bboooo tu, memang larrr Eboue belum sign extend contract depa lagi.
Perlawanan game nie kurang memikat hati Q, bila masih jugak bermain macam semalam, alamat lawan Astonvilla kat Emirates 27hb Dis nie akan berkesudahan draw atau pon kalah, Astonvilla sangat displin dalam pertahanannya ( masa game MU Vs Astonvilla di OT memang betoi2 rapat defender2 bersize bosar2 tu tutup ruang serang MU, ini kan lar pulak Player ARsenal yang purata tak lebih dari 180cm lagi tu + dengan kecik pulak tu, dan kurangnya try2 rembat dari luar kawasan kotak pinalty-> tapi.. kecik2 chili padi ).

Predict mengena, Arsenal Vs Porto.
ikut2kan sejarah perlawanan ke dua2 club, hanya jumlah jaringan yang membuat Arsenal layak ke quarterfinal nanti. ( masa tu jentera Serangan lengkap, sekarang nie yang di landa krisis kecederaan pemain yang paling banyak ).
ikut2kan kecederaan pemain Arsenal, tugasan berat menanti Arshavin dan kekawan untuk membenam Porto ( dekat2 time perlawanan kang, baru Q posting )

Jumaat, 18 Disember 2009

Arsenal Vs Hull City - Pre

The Giant Killer membuktikan nama besar depa di kandang sendiri, hampir menumpaskan Arsenal yang boleh dikatakan bernasib baik boleh mendapat 1 point.
Senarai pemain utama yang cedera bertambah dengan Cescs cedera pada bahagian paha, mungkin mengambil masa 10 hari untuk kembali cergas, yang pasti Cescs tak akan turun dalam melayan kunjungan Hull City yang pernah mengejutkan Arsenal di Emirates.
Ramsey pasti mengisi kekosongan tempat Cescs atau pun Jack whilsere sebagai pilihan alternatif.
Arsenal.
Kecederaan selalu merencatkan misi memberi tekanan pada 2 pendahulu BPL Chelsea & Man U, walau advantage 1 perlawanan, Arsenal dalam tekanan HARUS MENANG dalam tiap perlawanan BPL.
RVP, Bendtner, Clichy, Gibbs, Traore dan terbaru Cescs merupakan 1st team yang ada dalam list cedera squad Arsenal.
Arsenal 1st 11 ( Q Predict )
Almunia
Sagna - Gallas - Vermaelen - Sylvestre
Denilson - Song - Ramsey
Eboue - Arshavin - Nasri

Arsenal
Dec 16 '09 Burnley - Arsenal 1-1 D
Dec 13 '09 Liverpool - Arsenal 1-2 W
Dec 05 '09 Arsenal - Stoke City 2-0 W
Nov 29 '09 Arsenal - Chelsea 0-3 L
Nov 21 '09 Sunderland - Arsenal 1-0 L
Nov 07 '09 Wolverhampton - Arsenal 1-4 W

Hull City
Musim ini tak menjadi untuk squad The Tigers, tapi bukan bermakna Arsenal dengan mudah dapat menjinakkan The Tigers di Emirates.
Bermain draw di kandang Man. C membuktikan Hull tidak boleh di pandang ringan.
Hull City
Dec 12 '09 Hull City - Blackburn 0-0 D
Dec 05 '09 Aston Villa - Hull City 3-0 L
Nov 28 '09 Manchester City - Hull City 1-1 D
Nov 25 '09 Hull City - Everton 3-2 W
Nov 21 '09 Hull City - West Ham Utd 3-3 D
Nov 08 '09 Hull City - Stoke City 2-1 W

Sejarah perlawanan Arsenal Vs Hull City.
January 17, 2009 Hull - Arsenal 1-3
September 27, 2008 Arsenal - Hull 1-2

untuk game kali nie Expert belum ada score Predict bab tertumpu undian Fase KO untuk CL 09/10 musim nie akan di undi petang nie ( jumat petang ).
Arsenal yang merupakan juara group H mungkin mendapat lawan:
- Bayern Munich ( Germany )
- CSKA Moscow ( Russia )
- AC Milan ( Italy )
- Intermilan ( Italy )
- Porto ( Portugal )
- Olympic Lyon ( France )
- Stuttgart ( Germany )

Q Predict Arsenal akan bertemu sama ada Porto atau pon CSKA Moscow.
Yg menggerunkan Q; club Germany dengan type bermain fizikal ( keras punya tackling bebb, habis kang semua depa tebas ).

Q Score Predict
Arsenal 2
Hull City 0

Khamis, 17 Disember 2009

" The Giant Killer " 1 - Gunners 1

Bukan calang2 " The Giant Killer " gah dengan nama besar nya di rumah sendiri, Arsenal tertahan 1-1. Arsenal kembali ke tangga ke 3 tetapi jarak dengan M.U (37pts), Chelsea (40pts) mempersia-siakan kemenangan penting di Anfield.

Arsenal di depan menit ke 7 jaringan Fabregas yang berjaya memperdaya pertahanan Burnley dan merembat bola dari jarak dekat.
semenit berlalu Fabregas hampir menambah jaringan, bola tak tepat ke arah gawang.
Burnley berpeluang menyamakan score di menit 15 melalui Steven Fletcher, rembatan ala Air Asia terbang ke Angkasa mengecewakan Squad Burnley.
menit 16 rembatan Arshavin mengena pada tiang gawang, tapi Burnley mendapat sepakan pinalty minit 28 yang di eksekusi Graham Alexander selepas Andre Bikey di jatuhkan Vermaelen.
Fabregas dan kekawan berupaya mencari gol kemenangan dengan melakukan serangan, tapi Burnley yang hampir mendapat gol di menit 42 umpan Alexander untuk Wade Elliot di tepis Gallas.
Kabar Buruk menimpa Arsenal dengan CESCS FABREGAS terpaksa di gantikan Ramsey menit 43 akibat kecederaan ( Burnley bak pemain Rugby menutup ruang pemain2 Arsenal).
Keluar nya Captain Cescs merencatkan penguasaan Arsenal keatas Burnley, minit ke 62 Chris eagle merembat kena tiang gawang Almunia, menit 69 Gol Fletcher ke gawang Arsenal tidak di ambik kira bab dah pon off side.
terjaga dari mimpi ngeri, menit 79 Song, Nasri & Arshavin terus menekan pertahanan Burnley tapi tak de jugak gol yang di cari cari Arsenal, malah menit 82 Eagles masih dapat melepaskan rembatan Air Asia ( terbang tinggi di atas gawang ).
Minit2 terakhir Gallas hampir saja memberikan gol yang di cari, tapi malam tu memang milik Burnley, Jensen kiper Burnley bekerja sama dengan baik membendung serangan Gunners yang nampak buntu bila dah jumpa teknik bertahan pihak lawan.
perlawanan berakhir dengan Burnley 1 Arsenal 1

Burnley:
Jensen
Mears, Caldwell, Carlisle, Jordan
Eagles (Blake 83'), Elliott, Alexander, Bikey (Gudjonsson 70')
McDonald, S. Fletcher (Nugent 83')

Arsenal:
Almunia
Sagna, Vermaelen, Gallas, Silvestre
Walcott (Eduardo 63'), Fabregas (Ramsey 43'), Song, Diaby, Nasri
Arshavin

Rabu, 16 Disember 2009

Kini Q kembali lagi..

Q kembali dengan janji semangat baru ( maklum lar laptop baru sampai semalam ).
Apa lagi, seperti janji yang lepas, laptop baru nie pemacu semangat untuk lebih kerap posting benda2 yang membabitkan Arsenal. :) wakakakakaka.

Ok larr kita sambung semula bab BPL, Arsenal comeback selepas gol Kunyit 42', masa rehat AW marah besar, menengking Cescs dan kawan2 bab mutu permainan mereka di separuh masa pertama. Singkat cerita kemenangan 1-2 di Anfield sememangnya amat berharga untuk para Gunners yang mengalami 2 kekalahan berturut ( Chelsea-BPL, M.C-Carling ).

Burnley " The Giant Killer " musim lepas membenam cabaran Young Gunners di suku akhir Carling, dan selepas naik kat BPL, Burnley mengalahkan Man. U di Turf Moor, markas Burnley, Lancashire.
Burnley gah kat rumah sendiri, walau pon musim lepas round 5 Fa Cup Eduardo, Vela dan bendtner membenam Burnley di rumah sendiri 0-3, bukan jaminan untuk gunners yang tengah di landa krisis pemain utama ( Striker yang cedera ).

Tak berlengah lagi kita mulai ngan Tuan Rumah.

Burnley
Owen Coyle, winger Martin Paterson, striker Jay Rodriguez squad utama yang comeback dari kecederaan mungkin menghantui defender Arsenal, akan tetapi midfielder Chris McCann masih di belenggu kecederaan.
Burnley ( Squad 1st 11 Vs Fulham ).
Jensen
Alexander, Carlisle, Caldwell, Mears
Bikey (McDonald 77), Jordan, Elliott, Eagles (Guerrero 86)
Fletcher, Blake (Nugent 56).
Subs : Penny, Kalvenes, Gudjonsson, Thompson.

12 Dec (Premier League) v Fulham (H) D 1-1
05 Dec (Premier League) v Portsmouth (A) L 0-2
28 Nov (Premier League) v West Ham Utd (A) L 3-5
21 Nov (Premier League) v Aston Villa (H) D 1-1
07 Nov (Premier League) v Man City (A) D 3-3
31 Oct (Premier League) v Hull City (H) W 2-0

Arsenal
Denilson, Armand Traore, Kieran Gibbs, RvP, Tomas Rosicky, Nicklas Bendtner, Johan Djourou, Gael Clichy antara individu yang sudah pasti absent.
Cesc Fabregas (back), Andrey Arshavin (foot), William Gallas (thigh), Theo Walcott (ankle), Eduardo (thigh) and Abou Diaby (calf) telah mendapatkan rawatan, dan layak turut serta dengan squad utama berkunjung ke club Utara England; Burnley.

Arsenal 1st 11( Vs Liverpool):
Almunia
Sagna, Vermaelen, Gallas, Armand Traore(Silvestre 87)
Fabregas, Nasri, Walcott (Diaby 70), Denilson, Song
Arshavin (Ramsey 90+2).
Subs : Fabianski, Wilshere, Eduardo, Vela.

13 Dec (Premier League) v Liverpool (A) W 2-1
09 Dec (Champions League) v Olympiakos (A) L 0-1
05 Dec (Premier League) v Stoke City (H) W 2-0
02 Dec (League Cup) v Manchester City (A) L 0-3
29 Nov (Premier League) v Chelsea (H) L 0-3
24 Nov (Champions League) v Standard Liege (H) W 2-0

Game Vs Burnley merupakan pertemuan ke 97; Arsenal W= 43 D=20 L=33.
Expert Predict:
Burnley 1
Arsenal 2

Q Predict
Burnley 0
Arsenal 2

Ahad, 13 Disember 2009

Sory broo.. potong posting engko..

Kesempatan nie, Q tak leh tahan gak bab ulas perlawanan membabitkan Arsenal Vs big 4 lain, yakni LIVERPOOL.

Kalah ngan Man U hasil ehsan Dhalsim ( adik angkat bro hafez ), dan kena bedal di Emirates oleh The Blues, sememangnya amat mengguris hati para Gooners yang ramai layan game tu di SEk. 15 B.B.BANGI ( tabik spring ngan engko orang beb, pada Gooners yang pakai jersey Arsenal malam tu, termasuk Q sekali :p ).

Bab urusan kerja memindah kilang, Q tak banyak masa free untuk posting, kali nie Q ikhtihar untuk Super Sunday malam nanti 11.55pm Ahad.

Kita mula dari Tuan Rumah
Liverpool.
Aksi yo-yo Liverpool banyak menimbulkan spekulasi yang Benitez nak kan 13,5jt pounds bila depa kena buang seperti mana termaktub dalam contract depa bersama Liverpool, tapi itu tepi kain orang, tak leh nak layan sangat.
kembalinya striker berbisa Liverpool Fernando Torres, bergandingan ngan Gerrard amat lah membimbangkan barisan defend Arsenal, di tambah lagi ngan Liverpool yang amat terdesak dengan kemenangan untuk merebut tempat big 4.
Fernando Torres akan memulakan starting 1st 11 selepas berehat untuk pemulihan masaalah hernia depa, masuk sebagai pemain gantian Vs Fiorentina.
Alberto Aquilani pulak sedang berentap untuk mendapatkan tempat sebagai starter semasa kalah 1-2 vs Fiorentina ( CL ).
Liverpool hampir dengan kekuatan penuh melayan kunjungan Arsenal, Ryan Babel sahaja yang masih di ragukan untuk tampil dengan kecederaan ankle.
Liverpool masih juga gah dengan 5 rekod pertemuan terakhir BPL tanpa kalah Vs Arsenal kat Anfield, kemenangan terakhir Arsenal ( BPL ) kat Anfield 2003, muncul juara edisi 2003/04 dengan rekod tak terkalahkan 49game berturut ( di padam Man U kat OT 2-0 ).
Arsenal.
Midfielder Alex Song yang telah menjalani penggantungan 1 perlawanan ( 5kad kuning ) kat saingan BPL akan menambah benteng pertahanan Arsenal.
Eduardo (thigh), Abou Diaby/Dhalsim -> " adik angkat BRo Hafez " (calf) mungkin kembali bila lepas dari ujian kesihatan malam nie, tapi striker intan payung kita Robin van Persie mungkin akan kembali seawal awal nya Arpil 2010 ( dah habis dah musim nie tok depa ).
Tomas Rosicky (groin strain), Kieran Gibbs (fractured metatarsal), Johan Djouoru (knee), Nicklas Bendtner (hernia), Gael Clichy (back) dan Emmanuel Eboue (hamstring) sememangnya merencatkan kekuatan squad " On Fire " Arsenal -> Q kena kutok kat kilang, bab Arsenal garang 10game pertama jerrr (T.T) -> meleleh air mata dengar bebbbb.
Liverpool
Dec 05 '09 B. Burn Rovers - Liverpool 0-0 D
Nov 29 '09 Everton - Liverpool 0-2 W
Nov 21 '09 Liverpool - Manchester City 2-2 D
Nov 09 '09 Liverpool - Birmingham City 2-2 D
Oct 31 '09 Fulham - Liverpool 3-1 L
Oct 25 '09 Liverpool - Manchester Utd 2-0 W
Oct 17 '09 Sunderland - Liverpool 1-0 L
Oct 04 '09 Chelsea - Liverpool 2-0 L

Arsenal
Dec 05 '09 Arsenal - Stoke City 2-0 W
Nov 29 '09 Arsenal - Chelsea 0-3 L
Nov 21 '09 Sunderland - Arsenal 1-0 L
Nov 07 '09 Wolverhampton - Arsenal 1-4 W
Oct 31 '09 Arsenal - Tottenham 3-0 W
Oct 25 '09 West Ham Utd - Arsenal 2-2 D
Oct 17 '09 Arsenal - Birmingham City 3-1 W
Oct 04 '09 Arsenal - Blackburn 6-2 W

Sejarah Liverpool Vs Arsenal (BPL).
April 21 2009 Liverpool - Arsenal 4-4 D
Dec 21, 2008 Arsenal - Liverpool 1-1 D
April 05 2008 Arsenal - Liverpool 1-1 D
Oct 28, 2007 Liverpool - Arsenal 1-1 D
Mar 31, 2007 Liverpool - Arsenal 4-1 L
Nov 12, 2006 Arsenal - Liverpool 3-0 W
Mar 12, 2006 Arsenal - Liverpool 2-1 W
Feb 14, 2006 Liverpool - Arsenal 1-0 L
May 08, 2005 Arsenal - Liverpool 3-1 W
Nov 28, 2004 Liverpool - Arsenal 2-1 L

Starter Q Predict

Liverpool ( 4-3-2-1 )
Reina
Johnson, Carragher, Agger, Insua
Benayoun, Gerrard, Mascherano
Kuyt, Aquilanni
Torres

- simpanan - Cavalieri, Lucas, Aurelio, Skrtel, Riera, Ngog, El Zhar, Kyrgiakos.

Arsenal ( 4-1-2-1 )
Almunia
Sagna, Gallas, Vermaelen, Traore
Song
Fabregas, Denilson
Walcoot, Nasri
Arshavin

-Simpanan- Mannone, Ramsey, Sylvestre, Vela, Whilsere, Senderos, Diaby/Dhalsim ( adik angkat Bro Hafez ).

Expert Score Predict 1-1

Q Score Predict
Liverpool 2
Arsenal 4 ---> Arshavin lagi kottt.. :)

P/s:
Bro hafez.. sory potong posting engko, tangan gatal bila tak posting, layan kat cafe gak, mungkin ada " ONG " baik punya, lepas bonus kat kilang kang, aku beli laptop.
time tu jugak aku layan blog kita nie :) wa kakakakakaka.
Peminat Arsenal kat seksyen 15 B. B. Bangi harap jangan patah semangat, tapi malam nie Q tak dapat layan kat sana, esok keje pagi larrrr :)
akhir kata, Maju lar Arsenal untuk Gooners, jangan drop Point lagi, minima 1 point berharga.
wa caooooooooooo...

Jumaat, 11 Disember 2009

DO or DIE

Mungkin boleh aku katakan aksi di Anfield Ahad ini sebagai pertemuan yang akan menentukan sama ada pemburuan trofi liga bagi kedua-dua pasukan akan semakin baik atau sebaliknya. Arsenal dengan 4 kekalahan di dalam liga manakala Liverpool dengan 5 kekalahan, kedua-dua pasukan kalah pada aksi terakhir UCL di mana Arsene menggunakan skuad termuda di dalam rekod kejohanan UCL bagi menggelakkan penambahan kecederaan manakala Benitez menggunakan aksi itu sebagai langkah memanaskan pemain mereka yang baru pulih dari kecederaan.

Dengan Arsenal kehilangan ramai khidmat offensive diterajui van Persie bersama-sama dengan Bendtner, Rosicky dan Eboue nampak gayanya terpaksa mengerahkan kudrat fizikal kecil Arshavin, Eduardo dan Walcott bagi menggugat fizikal back 4 Liverpool. Mungkin 3 mata ini boleh mengembalikan moral pemain setelah gagal menggutip 3 mata sewaktu bertemu Sunderland dan Chelsea. Sekurang-kurangnya aksi boxing day antara kedua pasukan ini aku jangkakan lebih menarik disebabkan kecenderungan kedua-dua pasukan bermain dengan lebih terbuka.

So ini antara 'DO or DIE', walaupun pungutan 8 mata dibezakan tapi jika benar Arsenal mahukan kejuaraan liga, membuang tiga mata lagi adalah amat merugikan. Dan aku juga merasakan tekanan di pihak pemain untuk membuktikan mereka cukup matang apabila menentang pasukan lebih besar yang sebelum ini disudahkan dengan keputusan tidak memberangsangkan. Jadi, jangan cicirkan mata lagi, positif!

Jumaat, 4 Disember 2009

Cerita-cerita biasa hujung tahun


November dah berlalu, sekarang sudah Disember dan masih belum berkesudahan cerita yang sama. Ok beb, cool, rileks! Kalah ke atas Sunderland, Chelsea dan Manchester City bukan cerita enak tetapi ini tidak bermakna perjuangan musim ini sudah tamat. Carling Cup? Apa nak kesah, hantar team budak2 jer untuk pendedahan, kita bukanlah desperate sangat untuk Cup ni yang secara logiknya. Lagi pun untuk beberapa musim sebelum ini kita juga melihat aksi Carling Cup lebih kepada pendedahan pemain muda menimba pengalaman dan melihat keupayaan pemain baru pulih dari kecederaan.

Biasalah, angin The Kop dibawa kepada Gunners, bermula dengan injury key player mereka, permulaan musim mereka dilihat cukup hambar dan kini mula untuk kembali menapak manakala Arsenal kembali dengan cerita lama dengan isu-isu kecederaan panjang dan menambahkan kuartet injury prone. Van Persie sudah pasti nama sinonim di wad-wad Arsenal bila hampir pertengahan musim manakala Diaby, Bendtner, Clichy dan Gibbs juga leka di sana. Dan kemunculan Walcott menceriakan mereka, aku dah mula merasakan dia bakal menjalani kariernya sebegini dan aku harap apa yang aku katakan ini silap! January transfer window? Rileks dulu.

Dan seperti biasa, anda semua perlu melayan kerenah fan-fan lain, normal! Tapi kadang-kadang tu rasa kalau dorang takde menyalak bosan gak tapi kalau ada kadang-kadang tu rasa macam lawak pun ada. Contoh nya komen-komen negatif dengan tiada nama kononnya la kan, kesian la, ada nama yang parent kasik pun dah takde nama, link pun takde, aku rasa macam penakut sangat, yerlah, risau team dia kalah akan ada yang datang menyerang ke laman dia. Alahai, lawak-lawak, nak pulak kalau laki yang buat, potong kontol la..hahahaha. Aku pun takde masa nak pegi jenguk laman orang kutuk-kutuk ni, buang masa jer. So layankan jerlah yer, itu jer yang mampu aku cakapkan kepada semua penyokong Arsenal.

Dengan Q nampak gayanya bakal sibuk dengan kerjayanya, ada sesiapa ingin contribute? Aku maksudkan fans Arsenal yer, fans lain? Biarlah, dorang takde tempat mengadu kot, tu menempek kat sini rasanya. So berminat bagitau sama aku dan aku pun akan cuba untuk lebih kerap posting entry lepas ni. Kepada Q, terima kasih atas sumbangan besar anda. Ada hari kita lepak2 layan teh tarik tengok Arsenal main! Ok

Rabu, 2 Disember 2009

Man. C 3 Vs Arsenal 0. ( Quarterfinal Carling Cup ).

Masih tersisa pedih ngan kekalahan 0-3 di tangan Chelsea + lagi squad muda Arsenal kandas di Quarter final Carling Cup menentang kekuatan penuh Man. C.

Sementara nie Q tak de masa nak blogging, bab kilang tempat Q keje nak pindah pegi Semenyih dari Taman Selaman B.B.Bangi ( harap maklum bab banyak project nak siapkan sebelom Raya Cina nie ).

Sesape yang sudi meneruskan Blog nie, contact Tuan Empunya Blog nie Mr. Hafez.

P/s :
Bro.. bukan sebab kecewa Bro... tapi banyak sangat keje nak buat, ada masa kang aku ulas sikit2..
Harap maklum bro... makan gaji cam nie lar, terikat masa keje..
walau kalah 6-0 sekali pon..
Q tetap Gooner.. Once Gooner - Gooner forever..

Yang benar,

Q

Ahad, 29 November 2009

" Aku Janji " part II ( edisi terhad ).

Maaf ku pinta dari Bro Hafez bab potong posting yang belum pon bermalam kat blog ( Sorry bro, aku nak ulas kaw2 bab derby Londonner nie bab penentu hala tuju untuk kejuaraan liga musim nie )

Ok lar.
kita mulai dari Arsenal selaku tuan rumah.

Tak habis2 isu yang nampak melemahkan mental Gunners dari para reporter2 sukan dan wartawan sukan tempatan England, tapi walau cam nerr pon memang itu lar yang berlaku saat nie.

RVP striker intan payung kita, ternyata harus menelan kenyataan pahit dok kerenah aksi " On Fire " suku penggal saingan BPL musim nie harus berkubur dengan specialist medical tim Orange Mr Niek van Dijk menyatakan RVP harus menjalani pembedahan ( minima 4-6 bulan untuk sembuh, lain makan masa untuk fit pulak tu ), tak silap jika menyatakan Arsenal tanpa RVP untuk baki saingan BPL musim nie.

setitik berita gembira di luar dari bab Derby vs Chelsea, yakni bab Maroane Chamakh secara personal menyatakan minat untuk menyarung jersey Arsenal January nie, bila Pakcik Wenger membuat bidaan terhadap club yang depa bela sekarang, Chamakh menampik bidaan dari Man U, Tth Hotspur dan sejumlah club BPL lainnya, bab dia yang memang tertarik ngan Arsenal selama nie ( Arsenal ada magnet tuuu, tapi tak tau lar jadi ke tak beli mamat nie time transfer separuh musim nanti ).

Arshavin Mat Russia kita nie yang gagal melayakkan Russia ke WC 2010, semasa mewakili Russia di play off vs Slovenia di play off WC 2010 hanya selisih jaringan di tempat sendiri, sememangnya amat di rasai Arshavin.
Depa berucap pada Pakcik Wenger yang dia belom dapat menghilangkan tekanan bab Russia yang tak layak ke WC2010, dan pernah meminta untuk tidak di turunkan dalam game vs Sunderland ( Arshavin masa tu sebagai pemain gantian ), di tambah pulak pecah kepala masa beradu dengan pelipis Gallas time CL vs S. Liege di Emirates.
( Harap2 lar Arshavin fit 100% untuk game malam ni ).

Clichy, Bendtner, Gibbs, Diaby ( adik angkat bro Hafez ) yang merupakan starter tumpuan Arsenal sudah pasti absen manakala Gallas yang masih juga 50-50 untuk game malam ni.
( Gallas nie ibarat ajimat Arsenal kat Emirates stadium, selama Gallas ikut serta dalam 1st 11 vs Chelsea di Emirates, Chelsea belom pernah menang atas Arsenal, jadi Gallas harus jadi juru kunci untuk game malam nie --> mamat pembawa tuah ).

Bila ikut kan sejarah pertemuan 2 club london nie, malam nanti merupakan pertemuan ke 172 di semua saingan domestik mau pun saingan Eropa antara Arsenal Vs Chelsea. 171 game yang lepas tu Arsenal W= 69 D=51 L=51.

144 dalam saingan Liga BPL, 19 Fa Cup, 5 Piala Liga, 2 Champions league dan 1 Community Shield.
saingan Liga BPL Arsenal W= 59 D=44 L=41.
Saingan Piala Liga Arsenal W=2 L=3.
Fa Cup Arsenal W=8 D=6 L=5
CL Arsenal D=1 L=1
Chelsea memenangi saingan Community Shield.

Musim Lepas Arsenal meruntuhkan jejambat Stamford 1-2 tapi mengalami kekalahan paling teruk kat laman sendiri masa di belasah Chelsea 1-4 di Emirates untuk saingan BPL. Arsenal juga bertekuk lutut 1-2 Semifinal Fa Cup di Wembley yang menyaksikan Chelsea mendapat saguhati musim lepas ( Fa Cup ).

Chelsea.
Chelsea setakat nie merupakan Club paling konsisten berbanding club lain BPL telah menang 4 perlawanan BPL terakhir, membukukan 14 gol tanpa balas. Arsenal pulak 13 perlawanan tak terkalahkan di semua peringkat saingan harus berputih mata oleh gol Darrent Bent 70' menyaksikan Arsenal terkena cakar di kandang Kucing Hitam minggu lepas, Chelsea pulak membenam Wolves di Stamford Bridge 4-0.

Don Carlo Anceloti yang pening untuk memilih lambakan Midfield yang fit & siap berjuang di Emirates tentunya mempunyai kelebihan tersendiri yakni Ballack, Essien, Malouda, Joe Cole, Mikel terbaru Lampard dah pon fit untuk game malam nie.
Arsenal dan Chelsea yang dah pon layak ke peringkat kalah mati CL musim nie, Chelsea lebih garang dengan kemenangan terakhir di laman porto 0-1, mana kala Arsenal pon membukukan kemenangan 2-0 ( kemenangan yang penuh pertumpahan darah Gunners + airmata Gooners ).

Arsenal hanya menang 3 dari 14 perlawanan Vs Chelsea di semua kompetisi, Draw 4 dan Blues menang 7 kali. Pertembungan 2 club London ini terakhir kali Chelsea membenam Arsenal di Emirates 1-4 merupakan rekod terburuk Arsenal dalam sejarah BPL, semenjak 5hb March 1977 merupakan masa terkahir kali Arsenal kalah dengan jaringan yang sama 1-4 kat laman sendiri, masa tu tumbang di tangan Ipswich Town di Highbury. ( kecewa gilerrrrrrrr arrgggghh masa tu)

Chelsea dah pon membenam big 4 yang lain, Man U dan Liverpool di laman Blues sendiri, Arsenal pulak nampak suwey dengan jaringan " HARA KIRI " Adik Angkat bro hafez ( diaby ) Arsenal kalah 2-1 vs Man U di OT dan tak pernah menang dengan big 4 yang lain dalam 5 perlawanan terkahir melawan big 4 yang lain.

mungkin bila dah baca dari mula sampai akhir, Rakan2 Gooner tentu dah mengutok " APA LARR Q NIE, PUJI LAWAN SETINGGI LANGIT "
bukan puji broooo.. relaks.. tu survey keadaan semasa kedua dua pasukan, memang apa ada nya yang Q posting kan --> darah Q nie 100% Gooner sejati tapi tak nak tipu diri.
Yang special dari posting nie, Q lampirkan purata score predict dari expert BPL yakni score berakhir 2-2 ( Draw ) ----> Score Predict Expert.
Score Predict Q tetap tak berganjak
Arsenal 2
Chelsea 0
P/s :
Rakan2 Gooners sekitar B.B. Bangi harap gempakkan suasana di Seksyen 15, pakai jersey kebanggaan kita Merah Putih ( jersey Tuan Rumah ), jersey lama ke, pasar malam ke, rantau panjang ke, pengkalan kubor ke, bukit kayu hitam ke, original ke... tak kisah larrr semua tu..
Q kat Ameer Ali.. harap sokongan member2 Gooners yang lain..
Once Gooner -> Gooners Forever..

Optimistik bagi orang berdarah Arsenal!

Kita serang dengan apa yang kita ada, itu yang aku mampu katakan. Masalah kecederaan tu aku rasa memang mampu merencatkan aksi penting menentang Chelsea tetapi dengan kualiti yang kita ada aku yakin kita mampu tumbangkan Chelsea. Hey, relax la, ini bukannya game yang perlu kita tekankan sangat, tetapi ini mungkin aksi yang boleh membuka mata semua pihak!

Ok, kita sedia maklum kecederaan van Persie, Bendtner, Clichy, Gibbs, Diaby dan Gallas yang masih lagi belum yakin mampu diturunkan menampakkan sedikit kekosongan tetapi perlu diingat, sekiranya kita beroperasi mantap di midfield dengan source ball daripada pemain-pemain seperti Fabregas, Nasri, Arshavin dan Rosicky, tak mustahil ia adalah tugas yang sukar untuk Eduardo selesaikan, paling menarik, mereka-mereka ini juga mampu menyumbangkan gol!

Perlu diingat jika lawan-lawan seperti Wigan mahupun Aston Villa mampu tewaskan mereka, kenapa pula tidak untuk Arsenal. Keputusan bola sepak bukan ditentukan oleh nama, ini adalah permainan berpasukan, sebaik mana aksi sekalipun belum tentu juga menjadi pemenang maka disebabkan itu faktor nasib juga berperanan. Dan aku cukup optimis, 3 mata buat Arsenal.

Sekiranya keputusan tidak diingini berlaku, ini bukan bermakna harapan menjulang EPL tertutup sehabis-habisnya. Tapi aku terpaksa melihat Arsenal dari 'jauh', faktor keluarga membuatkan aku tidak dapat menonton aksi ini. Apa-apa pun, aku tetap yakin Arsenal mampu menumbangkan Chelsea, aksi 3 mata penuh buat Arsenal!

Sabtu, 28 November 2009

"AKU JANJI"

Seperti yang Q janjikan posting yang lepas, bab analisis Derby penentu hala tuju 2 pasukan London Utara Vs London Barat.

Sebelum tu Q ucapkan
"SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA QURBAN / AIDIL ADHA ( HARI RAYA HAJI ) "

ok lar tanpa membuang masa lagi.
kita mulai dari Tuan Rumah ( Arsenal )
Pasca cedera RVP yang merisaukan jentera serangan Arsenal ditambah lagi Cederanya 3 benteng pertahanan Arsenal, yakni Clichy yang belom fit, Gibbs yang patah kaki Absen (3 bulan) dan Gallas tonggak pertahanan tengah yang cedera kaki dan lebam mata akibat berlaga dengan Arshavin yang pecah kepala masa melawan S. liege saingan kumpulan CL menyaksikan ARsenal menang 2-0 dan layak ke peringkat kalah mati.

Tanpa kelibat 3 pertahanan utama tu, dalam laga krusial nie adalah sangat berisiko tinggi untuk Wenger menggunakan khidmat 2 B ( seperti bro Hafez kata ) atau pon menggunakan Traore yang macam suwey jerrr penampilan perdana Vs Sunderland menyaksikan Arsenal kecundang di tangan Sunderland yang dah 9thn tak pernah menang ngan Arsenal.
Chelsea.
Perlawanan persahabatan Vs Brazil menunjukkan ada nya " KAW TIM " 2 Don dari italiano, Don Carlo Ancelotti & Don Capello yang tidak menurunkan seorang pon pasukan kebangsaan England dari club Chelsea ( Terry, Ass Cole & Lampard, Joe Cole ).
Tak pe .. tak pe..
Lepas mengharungi cabaran kecik menentang Wolves di tempat sendiri, Don Carlo merehatkan super star nya untuk persiapan menentang Arsenal, seperti Drogba & Lampard untuk memberikan kebugaran 100% dalam perlawanan penting tu nanti.
( Dari segala hal sememangnya tak lar diragui lagi Chelsea di atas angin ).
untuk game esok 12.00 ( ahad tengah malam ) Chelsea berlambak pemain2 fresh yang siap untuk di turunkan menentang Arsenal di Emirates yang sebaliknya berlaku pada squad kesayangan kita ini ( Arsenal berlambak pemain inti cedera ).
Sejarah 10 perlawanan membabitkan ke dua dua pasukan ( Arsenal W=2 D=4 L=4 ):
May 10hb 2009 Arsenal - Chelsea 1-4 L
Nov 30hb 2008 Chelsea - Arsenal 1-2 W
March 23 2008 Chelsea - Arsenal 2-1 L
Dis 16hb 2007 Arsenal - Chelsea 1-0 W
May 06hb2007 Arsenal - Chelsea 1-1 D
Dis 10hb 2006 Chelsea - Arsenal 1-1 D
Dis 18hb 2005 Arsenal - Chelsea 0-2 L
Ogos 21, 2005 Chelsea - Arsenal 1-0 L
April 20, 2005 Chelsea - Arsenal 0-0 D
Dis 12hb 2004 Arsenal - Chelsea 2-2 D

Arsenal Bulan Nov W=2 L=1:
Nov 21hb '09 Sunderland - Arsenal 1-0 L.
Nov 07hb '09 Wolverhampton - Arsenal 1-4 W.
Oct 31hb '09 Arsenal - Tottenham 3-0 W.

Chelsea Bulan Nov W=3 :
Nov 21hb '09 Chelsea - Wolverhampton 4-0 W.
Nov 08hb '09 Chelsea - Manchester Utd 1-0 W.
Oct 31hb '09 Bolton - Chelsea 0-4 W.

Barisan pemain Kemungkinan untuk Game nie:
Arsenal ( 4-1-3-1 )
Almunia
Sagna - Gallas ( 50-50 mungkin Sylvestre ) - Vermaelen - Eboue
Song
Walcoot - Denilson - Cescs - Arshavin
Eduardo

Chelsea ( 4-4-2 )
Cech
Ivanovic - Terry - Carvalho - ASS Cole
Ballack - Essien - Lampard - Deco
Anelka - Drogba

Q Score Predict:
kali ini Gerun sikit nak bagi Predict score tapi bab Q nie Gooner mesti lar berpihak pada Gunners
kejutan besar akan terjadi dengan pertaruhan :
Modal ciput Vs Modal tanpa had wang Pounds.
Atau
Baby Vs Man.
Atau
Gunners Vs Bridge.
akhir kata seperti Q cakap kejutan besar
Arsenal 2
Chelsea 0
Rakan2 Gooners lain predict cam ner????

Rabu, 25 November 2009

Arsenal 2 - S. Liege 0

Jadi jugak Predict aku kali nie, Samir Nasri minit 35 assist Vermaelen dan gol adik angkat Broo Hafez --> Denilson hasil rembatan jarak jauh nya di masa kecederaan.
Dengan kemenangan 2-0 nie, Arsenal sudah pasti lepas ke Fase Knock Out ( Boleh lar focus kat game sabtu nie lar ).
Ape pe pon game semalam di kuasai sepenuhnya oleh Arsenal, peluang pinalty yang tak di bagi Refree pon berimbang, Eboue yang di jatuhkan dalam kotak pinalty, sebalik nya Gallas yang menjatuhkan lawan tak mendapat tanggapan Refree.
Sampai Q score predict menjadi 2-0.

Rosicky, Gallas akan di perpanjang masa contract dalam 1 perbincangan tak resmi, sebab Aw nak kekalkan squad sedia ada.

P/s :
Bro hafez, adik angkat engko superb semalam, tak nak bagi hadiah kat depa ke???

Selasa, 24 November 2009

Pre : Arsenal Vs Standard Liege.

Selepas menelan kekalahan vs Sunderland, ini merupakan pelajaran yang amat berharga bagi Gunners yang terlalu berharap sangat akan seorang dua player " On Fire ".
ketiadaan RVP akibat cedera semasa mewakili Holland amatlarr di rasai oleh barisan hadapan Arsenal.
Kita lupakan jerr lar kisah sedih November berdarah, yang paling penting layak ke pusingan kalah mati Champion league 09/10 dan bedal Chelsea di Emirates.
Tapi bila ikut2kan yang dah lepas2, Arsenal tak pernah lagi menang melebihi 3 gol melawan big 4 yang lain walau bermain di Emirates sekali pon, dan ikut kan perlawanan yang terakhir, bila dah leading 2 gol memasuki minit 80, AW dah pon sibok simpan player depa.

posting kali nie, Q minta maaf, masih tersisa rasa kecewa kalah ngan Sunderland, jadi ada rasa malas sikit.
Time Vs Chelsea di Emirates 29hb nie, Q posting complete. " AKU JANJI ".

Q bagi score predict jerrr larrr
Arsenal 2
S. Liege 0

Ahad, 22 November 2009

Badi November berdarah.

Benda yang si risaukan AW menjadi, ibarat badi November BERDARAH.
Sebelum cederanya RVP, AW memberi kenyataan yang depa sangat riso kan bulan November tahun nie, bab padatnya jadwal perlawanan antara bangsa, Liga domestik dan CL ditambah suwey tahun lepas tu di November gakk.

Absen nya mat holland kita sememang nya amat terasa, Dudu yang kurang berkesan di barisan hadapan dan di tambah armand traore yang kurang tepat mengisi kekosongan Gibbs dan clichy. ( hampe betoi tengok dia semalam ).
selepas kene ngan Darrent bent minit 70 tu, Dudu di ganti dengan Vela, rosicky di ganti walcoot, makin tak berkesan ada larr tambah hampe.

Percaturan AW dengan meletakkan Cescs selaku DM sememangnya suatu kerugian besar, Nasri yang kurang menyengat dan barisan hadapan Arsenal tak kuasa menahan terjahan dahsyat dari pertahanan Sunderland yang sememangnya bersize badan pemain Rugby.
( player Arsenal kocik2 belaka ).
percubaan Rosicky yang di tepis kiper Sunderland di 5minit awal perlawanan, hanya menghibor hati Q untuk sesaat tu jerrrr ( Lepas tu menangis di minit 70, goal bent mengubur rekod Sunderland yang 9tahun tak menang dari Arsenal) (T.T)

Q was2 dengan perlawanan menentang Chelsea 29hb selepas CL vs Standard Liege di Emirates, dapatkah Young Guns kito nie, menumpaskan pendahulu sementara Chelsea yang selesa 8point di hadapan ARsenal yang hanya ada kelebihan 1perlawanan??

Ape2 pon, betoi2 hampe akan barisan hadapan semalam
semua serba tak menjadi, Arshavin yang lambat sesaat memanfaatkan assist Song dan bab Vela yang sememangnya di jatuh kan dalam kotak pinalty tu, tak payah lar berharap akan bola2 mati yang berbau nasib macam tu.

akhir kata Q
" ONCE GOONER, GOONER FOREVER "

Jumaat, 20 November 2009

Pre : Sunderland Vs Arsenal


Cedera nya Mat Holland kita, sedikit menggugat bagian striker Arsenal dengan Dudu seorang jer lar merupakan striker murni, mungkin dengan 3 Attacking Midfield atau pon 2 attacking midfield + 1 striker lubang ( posisi striker ke 2 yakni sedikit di bawah striker utama ) dan 2 Defendsif Midfield akan menjadi pertaruhan AW semasa berkunjung ke Markas Sunderland.

Sunderland juga bukan club kacang yang dapat di ambik mudah, Man U harus berharap goal bunuh diri Antoni Ferdinand untuk mendapat 1 point di Old Trafford, dan mengalahkan Liverpool insiden baloon merah di markas sendiri ( Garang di rumah sendiri bro.. risau jugak Q di buat nya berdasarkan statistic musim lepas ).

Game Sunderland Oct 09
07hb Nov '09 Tottenham - Sunderland 2-0 L
31hb Oct '09 Sunderland - West Ham Utd 2-2 D
24hb Oct '09 Birmingham City - Sunderland 2-1 L
17hb Oct '09 Sunderland - Liverpool 1-0 W
03hb Oct '09 Manchester Utd - Sunderland 2-2 D

Game Arsenal Oct 09

07hb Nov '09 Wolverhampton - Arsenal 1-4 W
31hb Oct '09 Arsenal - Tottenham 3-0 W
25hb Oct '09 West Ham Utd - Arsenal 2-2 D
17hb Oct '09 Arsenal - Birmingham City 3-1 W
04hb Oct '09 Arsenal - Blackburn 6-2 W

6 perlawanan terakhir ARsenal vs Sunderland

21hb Feb 2009 Arsenal - Sunderland 0-0 D
94hb Oct 2008 Sunderland - Arsenal 1-1 D

11hb May 2008 Sunderland - Arsenal 0-1 W
07hb Oct 2007 Arsenal - Sunderland 3-2 W
01hb May 2006 Sunderland - Arsenal 0-3 W
05hb Nov 2005 Arsenal - Sunderland 3-1 W

Squad Predict :

Sunderland :

CRaig Gordon ; Danny Collins, Anton Ferdinand, nyron norsworthy, phillips badsley; Kierran Richardson, Teemu tainio, Dean White head, steed malbranque; kenwyne jones,Darrent Bent.

ARsenal :

Almunia; Sagna,Vermaelen, Gallas, Eboue; Rosicky, Denilson, Song, Cescs, Nasri; Eduardo.

P/s : Eboue kat kiri bab pernah berlaku masa CL crisis back kiri dan Bro Hafez yang tak nak antara 2 B kat dalam ( senderos atau sylvestre ). Denilson ambik alih tempat adik angkat bro hafez yang cedera ( Dhalsim ) -> 2x5 = 5x2, adik angkat = pujaan hati.

:p wa kakakaka

Score Predict :

Sunderland 1 - Arsenal 2

Khamis, 19 November 2009

Jemputan kahwin untuk semua peminat Arsenal di Malaysia

Sesiapa yang free, nak rasa nasik minyak, dijemput datang ke majlis perkahwinan saudara Mohd Shukri Mat Adil (012-5544216/019-5050701) di Ipoh pada 22 November ini. Maklumat mengenai majlis ini seperti di bawah:

Shukri & Shawani
22/11/09
No 14 Laluan Desa Tasek 5, Desa Tasek Bakti,
31400 Ipoh, Perak Darul Ridzuan




Sila inform tuan badan dulu yer before pegi..

Rabu, 18 November 2009

Akhirnya....

akhirnya......
berita baik untuk seluruh penyokong Arsenal.

Cescs mengakhiri semua spekulasi dengan menyatakan kesetiaan pada Arsenal, Cescs menegaskan masih banyak yang perlu dia sumbangkan pada Arsenal selaku captain Arsenal, banyak target trophy yang harus dia dapat, sebelum Cescs berbincang bab masa depan nya.

Barca dengan tawaran 2 pemain nya + sejumlah wang Pounds untuk Cescs " Budak Perantau " tak juga dapat melobby Wenger untuk melepaskan Cescs " BALIK " ke Barca.

Terbaru Madrid dengan tawaran 60jt Euro juga di tepis The Prof ( Lu ingat 60 jt euro tu besar sangat ke ??? PPPPUUUIIIIHHHHH... )

Lega lar sudah hati ini, tak perlu was2 lagi akan kesetiaan Cescs, moga jerrr kenyataan nie dapat menaikkan lagi mental & semangat berpasukan Arsenal.

Gibbs yang menjadi pelapis Arsenal mengalami kecederaan semasa mewakili England, ini merupakan tamparan besar untuk Wenger yang dah pon kehilangan Clichy.
Sape yang akan mengisi kekosongan posisi back kiri tu, Q pon masih tak pasti lagi. ( Armand Traore kot?? kalau depa dah semboh )

Yang pasti adalah Q proud to be Gooner
( kali ini dah tak salah larrr Gooner not Gonner :p wakakaka ).

Arsenal crisis Striker.

Cedera nya RVP, Bendtner, Vela & walcoot menjadikan Arsenal crisis Striker.
Hanya Eduardo seorang yang ada sekarang nie ( tak kira Attacking Midfield ).
Eduardo menyatakan siap menggalas cabaran selaku target man yakni individu yang bertanggung jawab untuk menjaringkan goal.
Dudu yang kurang bermain musim lepas akibat cedera patah tulang tackling ganas terorrist bola sepak, kurang mendapat tempat sebagai starter bab AW risaukan kaki nya akan tercedera lagi bab Dudu yang kembali lebih awal dari yang di jangka kan.
Dudu merasa diri nya siap untuk mengambil tempat RVP selaku Centre Striker, berkunjung ke Sunderland adalah ujian untuk Dudu sebelum melayan kunjungan " The Blues " di Emirates 29hb Nov nie.
Kalau nak rujuk pada setiap kecederaan yang mengakibatkan crisis, Arsene Wenger tak pernah memaksakan reserve player untuk menggantikan posisi striker ( back ngan midfield ada lar, striker tu Q tak pernah tau lagi ).

Song January ikut serta dalam squad Cameroon untuk Piala Africa, menambah beban Arsenal di posisi Defendsif Midfield, dengan cedera nya Dhalsim ( -> Adik angkat Bro Hafez ).
Aw menegaskan tak akan memasang mana2 Attacking Midfield nya untuk menjadi Defendsif Midfield, adalah satu kerugian besar bila memasang Nasri kat bawah selaku DM. ( Bab Nasri yang pernah duduk kat posisi bawah depan dari centre Back ).

AW akan mengisi kekosongan Song January nanti dengan " PUJAAN HATI bRO HAFEZ " yakni
tennnn...tennnn...tennnnn ----> DENILSON...
:p wa kakakakakaka

Denilson menurut Q ok jer sebagai DM, masaalah nya mamat nie tak konsisten mungkin pengaruh tubuh badan nya yang kecik ( di banding size fizikal pemain europe beb.. ).

P/s :
Esok Q posting Predict Sunderland Vs Arsenal.
ngan Score predict sekali.

Selasa, 17 November 2009

Tugasan berat menanti Arsenal.

RVP yang mungkin absen 4-6 minggu, tak sabar2 untuk sembuh balik. RVP akan terbang menuju South East Europe dengan ijin dari fisioterapis Arsenal untuk mencari seorang dokter pompuan yang ada kaedah rawatan urut istimewa menggunakan cecair Plasenta ( sejenis cecair pada organ dalaman rahim pompuan masa hamil yang memberi nutrisi dan perlindungan pada janin semasa dalam kandungan ). Kaedah rawatan nie di rekemen striker PSV Eindhoven, Danko Lazovic yang pernah mengalami cedera dan mendapat rawatan kaedah cecair Plasenta nie.
Pasal absen nya RVP, Arsenal yang menghadapi tugasan berat, yakni 29hb Nov vs Chelsea, 13hb Dis vs Liverpool. Yang menggerunkan sekali yakni mulai 31hb January 2010 dah harus melayan secara berturut Man U, Chelsea dan Liverpool.
Tu yang membuat Mat Holland kita RVP ber iya2 sangat nak cepat sembuh.

Barca Umpan Bojan Krkic dan Yaya Toure.
presiden Barca Joan Laporta ber iya2 sangat dengan captain kita Cescs Faisal eeehhhh silap Cescs Fabregas. Bukan lar berita baru bila Barca yang siap mengaku sendiri kalau nak membawa balik " Budak Perantau " nya Cescs yang berasal dari AKADEMIK Barca.
( Minate punyo orang tuo, dah nak mampus buat pengakuan dosa pulak tu ).
Terbaru BArca siap mengumpan dengan Yaya Toure ( adik Kolo Toure yang ke M.C ) + Bojan Krkic + sejumlah uang untuk Cescs.
DEngan Cescs yang memberi petanda seusai menjaringkan goal ( mencium logo Arsenal dan menudingkan telunjuk ke arah Penyokong setia Gunners ), masih susah agak nya bagi Barca untuk melabuhkan Mat Spain Arsenal nie.

Remark:
Harap2 jer RVP fit lepas kene Plasenta tu, kalau memang power Plasenta tu, harap2 sembuh sebelum transfer separuh musim nie.
Laporta.. Laporta.. masa Cescs kat akademik lu, lu orang tak alak ambik tau, tak mau sign contlact, sikalang lu olang cakap, " Bulak Pelantau " lu olang punya.
suwey punya Laporta...

Isnin, 16 November 2009

Relax Bro.. only 4-6 weeks for RVP.

Arsenal & Holland berasa lega, Robin van Persie, akan pulih dari kecederaannya selepas 4-6 minggu dalam perawatan. Van Persie hanya 15 menit dalam perlawanan persahabatan Holland vs Italy, Sabtu lalu, akibat tackling keras pemain belakang Italy, Giorgio Chiellini. ( Cilakak punya orang nie, babi betol larrr, sial punya italy, minate ##@@$%$%&***## )

Bert van Marwijk, beri kenyataan usai perlawanan : "Analisys pertama merupakan cedera lutut yang teruk. Kami masih menunggu hasil X-ray dari Hospital. Sangat menakutkan bagi Robin dan berita buruk bagi Holland dan clubnya Arsenal. ( Apa sal lu pasang RVP??? try lar player lain, sial punya Bert van Marwijk ).

"Hasil pemeriksaan dokter yakni Van Persie mengalami retak pada tulang lutut kanan. Tapi menurut Dutch Football Assocation, Striker Arsenal ini dijadwalkan tak seharusnya menjalani pembedahan. Menurut rekod kesihatannya, Van Persie mungkin akan absen selama tiga bulan atau sampai akhir musim akibat cedera tersebut. Tetapi ia menegaskan dirinya akan kembali dalam satu bulan ke depan. "Dalam empat sampai enam Minggu, Saya berharap dah pulih sepenuhnya," ucap RVP pada salah satu rangkaian TV Holland.
( Hope You get well soon RVP, With all Gunners spirit, be the hit man before this January ).
Remark :
Nak meniti perlawanan big 4 vs Chelsea, RVP yang tengah On Fire tuh terpadam lar pulak, cam nerrr nie???
Liverpool pulak nak pancing DUDU agar berlabuh ke Anfield transfer January nie nanti, akankah DUDU tergoda bujuk rayu Benitez yang menjanjikan 1st 11 lebih kerap bila ia nantinya di Anfield berbanding sekarang dia di Arsenal???
Just wait & see, Q yakin DUDU tak akan blah punya, so DUDU don't break Q heart!!!

Ahad, 15 November 2009

Hujan air mata di November


Kali ni benar-benar masin mulut Arsene Wenger, secara rasminya target men kita iaitu van PERSIE sekali lagi menerima nasib yang cukup malang. Sekurang-kurangnya dia bakal berada di sideline dalam tempoh 3 bulan atau pun mungkin menghabiskan musim ini lebih awal setelah mengalami kecederaan parah di ankle. Dengan November dan Disember merupakan tempoh paling mencabar, ke mana arah tuju Arsenal nanti?

Mungkin kali ni Wenger terpaksa berbelanja lagi setelah kita juga kehilangan Bendtner, so secara logik kita tiada lagi target men sekurang-kurangnya sebulan ini! Asakan keras Chiellini ke atas van Persie di minit ke-12 perlawanan membuatkan dia mengalami keretakan pada ankle yang akan meletakkan dia 3 bulan dalam tempoh kecederaan dan sekiranya mengalami kepatahan di ankle, dia bakal tidak beraksi sehingga tamat musim ini!

Buat masa sekarang dia sedang diakses oleh fisio yang pernah merawat kecederaan Ronaldo, Owen dan Nistelrooy, kelihatan juga van Persie sudah gagal mengawal emosinya melihat kecederaan dialaminya. Dua minggu lepas melalui kenyataan Wenger bahawa November bulan yang cukup malang buat Arsenal ternyata benar. Dan aku disini mengharapkan van Persie kembali segera sembuh dan Wenger, mungkin terpaksa mencari sesuatu yang hilang, sesuatu yang perlu memberikan impak segera Januari nanti!

Jumaat, 13 November 2009

Arsenal lepas Cescs 2010 nie???

Terperanjat gila Q baca yang ARsenal mungkin tak larat nak menahan Cescs yang kemungkinan akan berhijrah ke Barca usai musim nie.
Banyak pujuk rayu, antaranya Xavi sampai ke pemilik club Barca, semua turut ambik peranan dalam membujuk Cescs agar berlabuh ke Barca.
Yang jadi titik masaalah nya Ver. Q, Cescs tak fikir kerrr yang personaliti yang menghargainya dengan memberi contract pro adalah AW dan staff nya??
dan bagaimana Barca tidak menghargai semasa depa masih dalam akademik Barca??

Tapi dah lar, Q agak kecewa bila Cescs tak setia ngan Gunners, bab Arsenal = Cescs & Cescs = Arsenal. ( Vertion Q )

Ok kita balik pada topik atas, Arsenal di kabarkan bersedia melepas Cescs musim depan bila dah ada pengganti yang sesuai ( niee ulah media british nie nak bagi tekanan psyco kat kalangan Gunners, Q yakin tu ).
Gai Assulin, pemain 18 tahun yang saat ini bermain untuk Reserve Barcelona. dikabarkan memiliki skill yang hampir sama ngan Captain kita Cescs. ( Kabar angin kot??? )
Mamat Israel nie pon ini juga pernah di pinang Chelsea pada 2007, tapi depa tak minat ke Stamford Bridge.
Bila Contract Assulin tak menemui penghujung dengan Barca, maka Arsenal di kabarkan siap untuk meminang Warga Rezim nie masuk kalangan Gunners dengan free contract.

Profile:
Nama : Gai Assulin
Lahir : 9hb Apr 1991, Israel
Tinggi : 178 cm.
Berat : 76 Kg.
Attacking Midfields yang boleh menjadi 2nd Striker.

REmarks:
ini helah Media British yang nak kacau kan Gunners dari segi mental.
Q believe Cescs = Arsenal & Arsenal = Cescs.
Rakan2 Gooners cam ner??? nak sape jadi pengganti Cescs kat Gunners???

Selasa, 10 November 2009

Read and watch this!



Aku bukan nak malukan Liverpool tetapi aku nak media British lebih professional, aku support comment trylth, jangan fikir aku fans Arsenal aku menyokong dia tetapi aku menyokong dia sebab aku rasa Eduardo cukup teranaiya, ke mana pergi gambar-gambar dan video dive Ronaldo, Gerrard, Drogba dan Bent? Senyap jer? Mentang-mentang dah dekat game England vs Croatia dan dia adalah pemain Arsenal, terus dihukum serta merta! WTF!

Bendtner jalani pembedahan.

Q amat lar berduka, salah seorang striker Gunners akan menjalani pembedahan kecil.
Bendtner akan menjalani test hari nie ( selasa ) dan menjalani pembedahan hari Rabu ( esok ).
AW memperkirakan Bentner absen minimal 4 minggu, dan tak pasti lagi selepas fit, Bendtner bersedia untuk 1st 11 ( Starter ) nantinya.

Striker kito RVP yang semakin " On Fire " mengatakan Bola Sepak mengubah corak kehidupannya, RVP yang semasa budak sangat " NAKAL " mencuri kat kedai gula2. Setakat nie RVP amat menikmati kehidupannya selaku Pe bola sepak Pro dengan setakat nie menjaringkan 7 goal 2 gol di belakang Torres ( Liverpool ) pendahulu top scorer.
Nakal masa budak tak pe, semakin tajam kat depan gawang tu yang jadi pengharapan Q, dan boleh jadi top scorer musim nie.

Zvjezdan Misimovic bintang Wolfsburg dalam pengawasan Arsenal untuk transfer separuh musim nanti, 7jt Euro merupakan harga yang di tetapkan AW untuk Attacking Midfield Warga negara Bosnia nie.
Mamat nie dalam target Arsenal, bab Cescs yang selalu di kaitkan dengan club gergasi Spain, yakni Real Madrid dan Barca.
AW menilai kebolehannya hampir sama dengan Cescs. tapi cam biasa larr, AW nak beli murah, mana bolehhhh..
Bab mamat nie terikat contract sampai 2013 dan Wolfsburg hanya akan melepaskannya dengan 15jt Pounds ( angan 2 agaknya bila nak tengok AW beli player mahal yang belum mengukir nama kat Bola Sepak ).

Profil :
Nama : Zvjezdan Misimovic
Lahir : 5hb Jun 1982 , Bosnia and Herzegovina
Tinggi : 179 cm.
Berat : 75 Kg.
Attacking Midfielder jersey nombor 10.
P/s :
Mungkinkah Cescs akan beralih angin ke Spain ( Barca ) nantinya???
Q predict:
Cescs = Arsenal... Arsenal = Cescs..

Isnin, 9 November 2009

AW ancam hijrah ke Madrid.


AW yang di kenal sebagai " The Prof " mengancam akan hengkang dari ARsenal menuju Real Madrid club yang menginginkannya dan club yang depa minati, bila Ulisher Usmanov menguasai saham majoriti Arsenal. Ulisher Usmanov yang memiliki 23% saham dalam Arsenal berusaha keras menaikkan peratusan saham dalam Arsenal telah berjanji akan memberikan 100jt pounds guna membeli " MEGA STAR " tok mengisi barisan squad Arsenal bila depa mendapat kuasa dengan saham majoriti.

Bab nie lar yang membuat AW mengeluarkan kenyataan " PANAS " nie, sebab bertentangan dengan polisi AW yang suka menggunakan pemain muda yang berbakat tanpa kuasa wang pounds. Seperti apa yang telah Stan Kroenke lakukan, yakni tidak campur tangan atau pun mengusik apa apa pon yang menjadi kebijakan AW dalam mengurus squad Arsenal. Stan Kroenke tetap berusaha untuk menaikkan jumlah saham dalam Arsenal guna mengekalkan AW sebagai pengurus Arsenal telah memiliki 30% saham yakni jumlah minimal untuk mengambil alih kekuasaan perlembagaan club.

Masaalah baru timbul apa bila kedua dua tauke di atas tu berebut untuk membeli saham Lady Bracewell Smith yang mencapai 15,9 persen guna mendapat kuasa penuh dalam perlembagaan club.

AW lebih suka bila STan kroenke berkuasa bab dia memberikan kebebasan 100% terhadap AW untuk menguruskan club, sebaliknya bila Ulisher Usmanov yang berkuasa. AW menentang sekeras kerasnya polisi pembabitan kuasa wang dalam squad, bab AW yang lebih suka menggunakan bakat bakat muda untuk mengisi squad Arsenal, walau 4 tahun puasa piala, musim nie Squad bimbingan AW mulai menampakkan hasil.

P/s : entah hapa apa larrrr, saat2 penting cam nie, nak melayan kunjungan Chelsea ke Emirates, ada jerrr benda nak jadi beban mental untuk para pemain, dah lar tau pemain tengah on fire, nak kasih redup lar pulak. Pada Gooners yang baca posting nie, lebih suka polisi AW ke atau layan Ulisher Usmanov dengan 100jt Pounds nyeerrr tu???

Ahad, 8 November 2009

Wolverhampton 1 - Arsenal 4

Kemenangan 1-4 atas Wolverhampton berbuah manis untuk bro Hafez, doa Hafez termakbul yakni, cedera nya Diaby ( Mulut engko masin bro.. ) Tapi Q rasa ada sedikit sisi positif Wenger paksakan mamat France nie jadi starter, kaki panjang dan tinggi di tambah kepala botak nya cukup untuk memberikan saingan perebutan bola di udara, sampaikan masa gol bunuh diri masa vs Man U di OT ( tu yang buat Bro Hafez angkat depa nie jadi adik angkat tersayang :p wa kakakaka).
Ok lar, tinggal dulu bab Dhalsim yang cedera tu, Q tak risau, bab banyak lagi DM yang boleh cover, Song, Eboue dan Fabregas yang boleh di turun kan sedikit dari posisi asal.

Arsenal yang tampil amat dominan se awal babak 1, buntu menjaringkan gol, sampaikan player Wolver sedekah 2 gol, minit 28 Ronald Zubar semula ingin mengawal RVP, sedekahkan gol 1 Arsenal, dan diminit 35 bermula dari Eduardo melambungkan bola untuk mengumpan. bola terkena kepala Craddock dan masuk ke gawang Wolver sendiri untuk gol Arsenal 2-0 mendahului.

ARsenal melebarkan kedudukan hasil jaringan Fabregas lepas memaksimalkan umpan RVP untuk ARsenal 3-0 mendahului di babak 1.

BAbak ke 2 Wolver lebih bertahan, dengan hampir semua pemain melindungi area kotak pinalty dari pada di ceroboh Arsenal, Arshavin memanfaatkan keadaan kelam kabut dengan merembat bola menerjah gawang Wolver untuk Arsenal 4-0 mendahului di minit ke 66.

selepas mendahului dengan selesa 4 gol( bab nie larrr yang buat Q lemah), kurang menjaga clean sheet yang berbuah gol sagu hati untuk lawan, Kerja keras Wolver akhirnya menghasilkan satu gol menit ke-89. Sepak penjuru Jarvis, di sambut Craddock dengan menanduk bola ke tengah atas gawang Almunia.

usai game nie Arsenal dengan 25 poin, sama dengan MU. selisih gol yang lebih untuk Arsenal berhak duduk di posisi kedua untuk saat nie ( menunggu game malam nie yang Q harap Chelsea kalah kat kandang sendiri, bab kita ada 1 game advantage).

Susunan pemain:

Wolverhampton: Hennessey; Berra, Craddock, Stearman, Zubar; Castillo (Kightly 65), Henry, Milijas (Hennessey 73), Edwards (Mancienne 80); Ebanks-Blake, Doyle

Arsenal: Almunia; Vermaelen, Gallas, Gibbs, Sagna; Diaby, Ramsey, Eduardo (Rosicky 70), Arshavin (Nasri 74); Fabregas, Van Persie.

P/s: Bab Merida, Atletico Madrid cuba tok mencuri Merida dengan menawarkan contract permanen dan janji untuk starter dalam squad untuk mencairkan hati mamat Spain nie. Arsenal telah menyiapkan contract 2 thn untuk Merida yang akan tamat contract penghujung musim 09/10.

Jumaat, 6 November 2009

Kunci kira-kira


Ni tunggak terbaik Arsenal yang amat diperlukan musim ini dan musim seterusnya bagi menjana permainan tahap tertinggi, tak melampau aku katakan mereka merupakan aset terbaik kelab. Kesetiaan mereka tiada batas, lihat Fabregas yang cukup cintakan Arsenal di mana dia mengucup logo Arsenal sewaktu menjaringkan beberapa gol musim ini yang bermakna dia telah menentang media Spain dan British yang cuba mengucar-kacirkan keadaan.

Selain itu, sasaran 25 gol yang diberikan Wenger kepada van Persie merupakan petunjuk terbaik bahawa dia bakal menghadapi tugasan cukup sukar. Perlu diingat, bagi menghilangkan insiden kecederaan berlarutannya, dia sanggup meninggalkan makanan feveretnya iaitu stik bagi mengelakkan mudah mengalami kecederaan, pengorbanan besar tu beb!

Ok, van Persie telah menghambur, tiub, jerit dan macam-macam lagi dengan aksi yang mengagumkan oleh Fabregas musim ini. Berikut antara apa yang dikatakannya mengenai Fabregas;

"Cesc is crucial for me. If you look at all the goals I've scored, half of them have been made by him. When you play in front of him, a little movement makes all the difference. He always sees me."

Atau dalam alih bahasa aku lah (saja bikin skrip lain sikit..hahaha);

"Gila la Cesc ni. Kalau korang usha gol-gol aku, separuh daripada gol tu dia yang ciptakan. Bila main depan dia, sikit jer korang gerak dah boleh buat keadaan jadi macam-macam. Dia selalu jer usha-usha aku sebab dia tau kalau pass kat aku keadaan pasti menjadi lebih baik tak macam kasik kat mamat Togo tu, bersepah jer sepak, tanduk bola boleh la, tu pun tanduk dengan kaki kangkang"

*van Persie gelak guling-guling sehingga senak perut!

Khamis, 5 November 2009

Superb Fab, Super Cool Nasri dan Super Sapien Arshavin


Ok, 5 gol, cukup meriah jumlah gol di Emirates awal pagi ini ditambah pula 4 gol yang dijaringkan Arsenal cukup, cukup world class! Sayang kita gagal clean sheet, nampak gayanya mulut masin bertukar tangan ke Bro Q ni..hehe. Tapi jangan sedih sangat Bro, Diaby kesayangan ko skor tau! hehe.

2 gol yang dijaringkan FABREGAS menunjukkan dia cukup powerful musim ini apatah lagi teknik finishing dia semakin menjadi dan gila-gila so xhairan Wenger menyatakan usia 22 tahun nya adalah usia terbaik untuk dia eksploitasi ke dalam pemain terbaik dunia. Paling menarik 3 gol daripada 4 yang terhasil disalurkan oleh Arshavin melalui thru pass yang cukup menarik!

Kehilangan Bendtner dan Walcott mungkin kurang dirasai setelah Wenger disuntik kembali kehadiran Rosicky apatah lagi Nasri kembali bermain 90 minit untuk pasukan utama buat kali pertama musim ini dan paling menarik dia membonuskan dengan jaringan yang super cool. Jika diteliti jaringan ini, ia seakan-akan menunjukkan Nasri bukanlah seorang attacking midfield sebaliknya sebagai seorang striker terbaik dunia!

Paling tidak pun pujian patut juga aku sajikan kepada Diaby yang mempamerkan aksi yang cukup bertenaga dan berkombinasi baik dengan Song malah apa yang dilakukannya ini memberikan lebih banyak ruang kepada Fabregas untuk lebih bebas berada di merata tempat. Gol keempatnya musim ini (jika tidak silap aku) sedikit sebanyak membuktikan formasi 4-3-3 Arsenal ini membolehkan sesiapa saja berpeluang menjaringkan gol (kecuali Almunia, Mannone dan Fabianski; kalau skor, sejarah, legend!..hahaha).

Gol pertama terhasil setelah Gallas secara selamba (seperti biasa) follow up ke atas membuka ruang kepada Fabregas sebelum dia melarikan bola dan melakukan low shot ke sebelah kanan gawang Alkmaar yang sememangnya mengaburi penglihatan Sergio Romero. Tapi Fabregas seakan-akan tidak mahu meraikan jaringan ini berkemungkinan tidak mahu peristiwa di Alkmaar berulang kembali.


Bagi gol kedua yang dicetuskan oleh Arshavin melalui superb thru pass kepada Nasri yang kemudiannya memperdayakan pertahanan lawan dengan tenang dan melakukan rembatan yang sukar ditampan oleh Romero, cuma terkena kuku sikit jer. Serius beb, aku teringat seakan-akan finishing Henry, cool, bukan mudah bila berada one by one dengan goalkeeper ditambah pula pertahanan lawan di belakang akan mencuba sebaik mungkin menghalang rembatan ke gawang.


Gol ketiga juga berpunca daripada Arshavin yang sekali lagi bijok (loghat Kelantan sikit sebab dorang masuk final Piala Malaysia..hehe) melakukan hantaran kepada Fabregas yang bijak menggunakan peluang terhidang dengan melakukan rembatan yang menarik apatah lagi Romero seakan-akan gamble untuk memperdayakan tapi Romero Who? nak memperdayakan Fabregas..haha


Dan gol keempat Arsenal terhasil daripada counter attack cukup menarik yang sekian lama aku teringin untuk lihat. Bermula dengan throw in lawan di dalam kawasan Arsenal sebelum tandukan clearance oleh Eboue disambut baik Ramsey yang kemudiannya melorong kepada Eduardo dan di sini bermulalah plot counter attack yang cukup menarik. Back heel oleh Eduardo yang membuka ruang kepada Arshavin melarikan bola sebelum dia melorongkan bola kepada Diaby yang tidak dikawal dan menampan bola dengan kemas sebelum menolak bola ke kawasan yang sukar dijangkau Romero Who?.

Tetapi Alkmaar masih mampu melawan (bukan macam Spurds), mereka menggunakan advantage yang diberikan oleh pengadil setelah sepakan penjuru Nasri yang ditanduk Gallas terkena pemain Alkmaar (sepatutnya Arsenal dihadiahkan penalti) dan mereka melarikan bola. 3 melawan 3 tetapi apakan daya Ramsey dan Gibbs gagal challenge fizikal pemain lawan (ini perlu ditingkatkan oleh kedua pemain ini) membuatkan Almunia gagal mempertahankan gawangnya. Vermaelan ternyata agak kecewa tapi takpelah, sagu hati (bagi dia tidak sebab tu rival dia kat Ajax dulu..hehe) buat mereka untuk pulang ke Belanda.

Maka dengan ini membuatkan Arsenal semakin jelas dan nyata akan ke pusingan kedua yang dilihat cerah, cukup cerah. Jika diikutkan pungutan mata sekarang (Arsenal:10, Olympiakos:6, Strd. Liege: 4, AZ Alkmaar: 2) dengan baki dua perlawanan iaitu menentang Olympiakos (away) dan Strd. Liege (home), Arsenal sememang tiada masalah cuma secara rasmi belum disahkan layak memandangkan Olympiakos dan Strd. Liege masih berpeluang ke pusingan kedua.

Kelebihan 3 gol away sewaktu menentang Strd. Liege bernilai cukup besar. Sekurang-kurangnya seri menentang Olympiakos akan memastikan Arsenal layak ke pusingan kedua dan secara automatiknya juara kumpulan. Ok, sehingga bertemu lagi, adios, selamat pagi!

Rabu, 4 November 2009

Pre : Arsenal Vs AZ Alkmaar.

Arsenal yang segar dengan kemenangan 3-0 atas Tth Hotspurs rival derby londonner utara di Emirates, akan menjamu AZ Alkmaar untuk game 4 CL 09/10.
Senarai pemain cedera Arsenal yang paling banyak kat BPL bertambah dengan kecederaan Gael Clichy, mamat France yang musim lepas merupakan back wing kiri paling attractive BPL mendapat kecederaan bahagian tulang belakang, Tapi jangan risau broooo.. ada Gibbs yang mungkin mendapat kepercayaan AW tuk menggantikan Clichy.

Senarai pemain Arsenal yang injured:

Armand Traore (Paha), Jack Wilshere (Pergelangan kaki), Carlos Vela (Lutut), Lukasz Fabianski (Otot Paha), Tomas Rosicky (Lutut), Nicklas Bendtner (Paha), Theo Walcott (Lutut), Denilson ( tulang belakang ) --> Pujaan bro Hafez :p
Johan Djourou ( Lutut ), dan di tambah Gael Clichy ( Tulang Belakang ).

Untuk memastikan tempat ke round 2, jawabannya hanya " MENANG " harga mati untuk game malam nie, tak kisah lar jaringan tu berapa, janji menang.
( kalau boleh Clean sheet dan " NO CLEAN SHIT " ).

Arsenal ( Game Oct di BPL ) :
Oct 31 '09 Arsenal - Tottenham 3-0 W
Oct 25 '09 West Ham Utd - Arsenal 2-2 D
Oct 17 '09 Arsenal - Birmingham City 3-1 W
Oct 04 '09 Arsenal - Blackburn 6-2 W

AZ Alkmaar
Oct 31 '09 FC Groningen - AZ Alkmaar 0-1 W
Oct 25 '09 AZ Alkmaar - Ajax Amsterdam 2-4 L
Oct 17 '09 FC Twente - AZ Alkmaar 3-2 L
Oct 03 '09 AZ Alkmaar - NAC Breda 1-0 W

Starter Predict :
Arsenal
Almunia
Sagna, Vermaelen, Gallas, Gibbs.
Song, Cesc ( C ), Diaby ---> adik angkat Bro Hafez :) wa kakakaka.
Eduardo, RVP, Arshavin.

Az Alkmaar
Sergio Romero
Sebastien Pocognoli - Niklas Moisander - Hector Alfredo Moreno - Kew Jaliens.
Maarten martes - Stijn Schaars - David Mendes Da Silva - Brett Holman.
Moussa Dembele - Mounir El Hamdaoui.

Score Predict:
Arsenal 3
AZ Alkmaar 0
( Harapan Q untuk Clean sheet ).
P/s :
Kroenke telah memiliki 427 lembar saham ARsenal dengan nilai 3,6 juta poundsterling, menjadi kan tauke Sports U.S.A ini menjadi pemilik Saham terbesar 29,9% diatas tauke asal Russia Alisher Usmanov dengan Saham 25 persen.
Juventus pulak cuba memancing Sagna untuk menyertai Club Seri - A nie masa transfer January nanti.

Isnin, 2 November 2009

Who are the f**k British reporter?

Aku rasa reporter British terlalu biased untuk melakukan sebarang report mengenai Arsenal. Aku mulakan terlebih dahulu dengan ucapan tahniah kepada Arsenal yang menitik Spurds semacam sampah dengan 3 gol apatah lagi chances yang banyak mampu untuk menang lebih besar tetapi cukuplah dengan pungutan 3 gol yang membawa kepada 3 mata penuh.

Berbalik kepada main topic, sebelum bermula musim mereka percaya Arsenal tidak mampu compete dengan MU, Chelsea, Liver mahupun City tetapi sekarang mereka benar-benar silap. Tetapi bagus juga sekurang-kurangnya ia membolehkan pemain bersatu untuk membuktikan kepada mereka yang tanggapan itu memang salah.

Selepas aksi Carling Cup yang menewaskan Liverpool, pujian cumalah sedikit tetapi mereka masih kukuh memprovokasi. Antaranya meletakkan senarai semua youngster yang pernah dibawa Wenger sejak dia bersama Arsenal dengan menunjukkan ramai yang gagal menembusi ruang 1st 11. Ok, itu ada benarnya tetapi adakah mereka sedar apa yang cuba Wenger lakukan? Wenger sendiri bersuara menyatakan semua youngster bukanlah semata-mata untuk berada dalam 1st 11 mahupun 1st squad tetapi kewujudan youngster ini lebih memberikan pengalaman berharga bagi mereka dan membimbing mereka ke arah yang lebih baik dalam karier bola sepak.

Dan selepas aksi menentang Spurs, mereka cuma mengatakan Arsenal menang daripada silly mistakes Spurs. Cuba lihat gol kedua oleh Fabregas, sememangnya bermula dari mistake tetapi 5 pemain yang ditewaskan Fabregas sepatutnya adalah gol world class dari top player dan bukan mudah untuk dilakukan. Bayangkan pula jika gol itu dijaringkan oleh Ronaldo, Gerrard, Lampard, Messi, Torres, aku yakin ianya unfair untuk Fabregas! WTF!

Dan seperti aksi City dan MU ke atas Arsenal, kenapa tidak dipersoalkan kemenangan mereka atas silly mistakes Arsenal? Oh yaa, mungkin bilangan pemain British di dalam Arsenal sebagai ukuran. Bagi aku mereka-mereka ini tidak professional walaupun menggulas liga yang cukup professional.